0
Domaći fudbal

ZVEZDA NAJAVILA RADNIČKI: Opasnost preti od crveno-belog ‘đaka’ i snažnog napadača

Objavljeno: 22.11.19 u 21:40

Crvena zvezda sutra od 16 časova u derbiju 17. kola Superlige Srbije gostuje Radničkom iz Niša, a crveno-beli su analizirali meč sa ‘Realom sa Nišave’.

Izabranici Vladana Milojevića posle uspešnog prolaska u četvrtfinale Kupa Srbije trijumfom nad ekipom Mačve (1:0) nastavljaju pohod ka šampionskoj tituli i traže početak novog, pobedničkog niza. U 17. kolu Superlige sastaje se sa ekipom Radničkog u Nišu.

MEĐUSOBNI DUELI

Do sada smo odigrali 113 utakmica protiv Radničkog iz Niša. Trijumfovali smo 74 puta, 22 utakmice su završene nerešenim rezultatom, dok je 17 puta Radnički izlazio kao pobednik uz ukupnu gol razliku od 233:85 u korist našeg tima. Prvi meč smo odigrali 18. novembra 1951. godine kada je Crvena zvezda savladala „Meraklije“ rezultatom 2:0. Poslednji duel odigran 27. jula ove sezone, između beogradskih crveno-belih i Nišlija završio se pobedom tima Vladana Milojevića rezultatom 2:0, a golove za naš tim postigli su Milan Pavkov i El Fardu Ben.

FORMA EKIPA

Crvena zvezda se nalazi u zavidnoj rezultatskoj formi. U nacionalnom šampionatu crveno-beli su prvi na tabeli sa 40 bodova, sedam više od drugoplasirane Vojvodine. Ekipa iz Niša se nalazi na sedmom mestu Superlige Srbije sa 25 osvojenih poena. U prethodnih pet utakmica Zvezda je zabeležila četiri pobede i jedan remi, dok je Radnički upisao tri pobede i dva poraza.

NAJBOLJI PROTIVNIČKI IGRAČI

Radnički iz Niša u svojim redovima ima jedan od najefikasnijih tandema Superlige Mihajlović-Haskić. Napadački duo Nišlija postigao je ukupno 15 golova što sigurno predstavlja glavnu opasnost po gol crveno-belih. Stefan Mihajlović je prošao Omladinsku školu Crvene zvezde, a u redovima Radničkog nalaze se i dva igrača na pozajmici sa ‘Marakane’ – Erik Jirka i Dejan Meleg.

SUDIJA MEČA

Glavni sudija meča je Novak Simović. Do sada je Zvezdi arbitar iz Lovćenca sudio dva puta ove sezone. Prvi put je to bilo u prvenstvenom duelu protiv Spartaka u Subotici, a drugi u Kupu Srbije protiv Trepče. Oba duela su završena pobedom Crvene zvezde. U sutrašnjem duelu pomagaće mu Goran Stanojević i Miroljub Petković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter