0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda / Nikola Mitić

PRAVA FUDBALSKA POSLASTICA: Tri ‘večita derbija’ za vikend

Objavljeno: 22.11.19 u 14:10

Crveno-bele talente tokom vikenda očekuju večiti derbiji u tri najstarije juniorske selekcije.

Đorđević, Neđić i Vučić, stratezi koji sa klupe predvode omladince, kadete i mlađe kadete, saglasni su u tome da veruju u igrače koje treniraju.

Juniori Zvezde su prvi na tabeli u okviru Omladinske lige Srbije sa osvojenih 39 bodova posle 15 kola. Od večitog rivala imaju tačno deset bodova više, a uporedo sa izazovima u domaćem šampionatu, crveno-beli talenti igraju i Ligu šampiona za fudbalere do 18 godina. Omladinci će kao gosti odigrati utakmicu u subotu od 11 časova, a prenos tog duela biće na Zvezda Kids kanalu.

– Verujem u ovu decu, imaju sjajan karakater i to svakodnevno pokazuju. Jedino što me brine je umor, jer igramo na dva fronta, ali i bez obzira na to, očekujem dobar duel u subotu. Derbi je najveća utakmica kod nas, svi moramo da budemo koncentrisani, jer jedna greška ili nepažnja može da ga odluči. Prvi smo na tabeli, puni smo samopouzdanja, verujemo u sebe i idemo na Teleoptik da odigramo dobru utakmicu. Žao mi je što susret nije odigran u četvrtak, ali se Partizan nije složio s tim. Međutim, to ništa ne menja u našem pristupu. Utakmice u Ligi šampiona znače na polju iskustva, s obzirom na to da smo najmlađi u ligi i verujem da ćemo ono što smo naučili u Evropi da pokažemo u derbiju – rekao je Slavoljub Đorđević, učitelj Pantovića, Babića, Radulovića i ostalih talenata iz Zvezdinog omladinskog pogona.

Kadetska selekcija Crvene zvezde osvojila je 40 bodova posle 15 odigranih kola, odnosno sedam više od Partizana. U prvom ovosezonskom derbiju, kadeti su ubedljivo savladali večitog rivala rezultatom 4:0, a novi izazov protiv Partizana, tim Marka Neđića imaće u nedelju od 11 časova sa prenosom takođe na Zvezda Kids kanalu.

– Radujemo se večitom derbiju, to je utakmica koja svima mnogo znači. U prvom ovosezonskom susretu sa Partizanom smo ubedljivo trijumfovali i želimo da pokažemo da to nije bilo slučajno. Oni će sigurno imati motiv da se iskupe za taj poraz, ali mi smo spremni na to i verujem da ćemo koncentrisano ući u utakmicu. Činjenica da je Bačanin prekomandovan u omladince govori da se Crvena zvezda pre svega bavi razvojem igrača, pa tek onda rezultatom. Na sve ostale igrače mogu da računam, što me posebno raduje. Susreti sa Partizanom su uvek specifični, očekivanja su velika, igraćemo na prirodnoj travi, ali smo spremni da pružimo svoj maksimum i ostvarimo pozitivan rezultat – rekao je Marko Neđić, starteg Lazetića, Miletića, Stankovića i ostalih crveno-belih bisera.

Snage sa večitim rivalom odmeriće i mlađi kadeti i biće jedina od tri selekcije koja će derbi odigrati na terenima iza juga Marakane. Crveno-beli talenti rođeni 2004. i 2005. godine nalaze se na trećem mestu sa osvojenih 30 bodova iz 13 odigranih utakmica, što je za devet manje od Partizana. U utakmici koja je na programu u subotu od 11 časova, pokušaće bodovno da se približe večitom rivalu.

– Poslednja utakmica u polusezoni i kao šlag na tortu – večiti derbi. Imamo potencijal da nadigramo protivnika i pokažemo sjajnu igru u duelu protiv Partizana. Mlađi smo od konkurencije, ali time smo još jednom pokazali da nam je cilj razvoj igrača, a ne nužno rezultat. U našoj ligi uglavnom igraju dečaci rođeni 2004. godine, dok je kod mene u ekipi čak devet mlađih fudbalera. Tabela nije merodavna, derbi ima posebnu draž i verujem da će moji igrači pokazati sav kvalitet koji poseduju. Očekujem pozitivan ishod u subotu – rekao je Vladimir Vučić, čiji tim će predvoditi Nikolašević, Leković, Šljivić i ostali Zvezdini talenti.

FOTO: FK Crvena zvezda / Nikola Mitić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter