1
Domaći fudbal

FOTO: FSS

LJUBIŠA TUMBAKOVIĆ: Srbija je ispred mene, spreman sam da odem!

Objavljeno: 22.11.19 u 23:15

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković gostovao je večeras u emisiji ‘Veče kod Ivana Ivanovića’ gde je popularnom voditelju govorio i o mogućoj smeni sa mesta kormilara.

Prva tema bila je utakmica između Crne Gore i takozvanog Kosova kada je odbio zajedno sa fudbalerima Filipom Stojkovićem i Mirkom Ivanićem da igra.

– Nisam hteo da vodim samo utakmicu protiv takozvanog Kosova, imao sam neke svoje ideje, a imali su ih i ljudi iz FS Crne Gore. Prihvatio sam petnaestak dana kasnije posao u Srbiji. Trebalo je to dvadesetak godina pre kada sam bio u naponu snage – rekao je Tumbaković.

Sledeća tema je bila i najvažnija, a ticala se spekulacija da bi mogao da bude smenjen sa mesta selektora reprezentacije Srbije.

– Ta odluka je na ljudima koji se bave strukom da izdefinišu svoje ciljeve. Ovog momenta Srbiju stavljam ispred svih nas, ako smatraju da treba da dođe neko drugi ko to može, poštovaću. Pitanje selektora je nacionalni projekat, karijera se stvara kroz klubove u kojima sam radio. Mi smo preuzeli posao koji su počeli ranije. Potreban je duži period zajedničkog rada da bismo napravili uspeh. Treba i novinari da nam daju podršku. Bez obzora na sve reprezentacija je na prvom mestu. Imamo tri okupljanja po sedam dana, tražili smo prostora u novembarskom prozoru da pobedimo Luksemburg, a onda očekujemo od njih da pobede ‘slabašni’ Portugal i pitam se ko je ovde lud. Nije Luksemvurg šta je bio, a nismo ni mi evropski Brazilci. Ja sam ubeđen da će tvoja emisija trajati u martu, ali ne znam hoću li ja biti tu u martu – rekao je Tumbaković.

Ljubiša Tumbaković pohvalio je Aleksandra Mitrovića i istakao da su golvi samo rezultat njegovog dobrog rada.

0
0

1 Komentara

  1. pa brate ,ako si spreman,ne daj se smesti.putuj igumane i ne misli o manastiru.oš k….otići.to je za one sa OBRAZOM !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter