0
Domaći fudbal

MIRKO TOPIĆ: Čast je igrati u dresu Srbije!

Objavljeno: 20.11.19 u 16:17

Reprezentativna pauza, usled koje se tokom proteklog vikenda nije igralo redovno prvenstveno kolo u svim nacionalnim šampionatima u Evropi, zvanično je završena juče, pa će tako i fudbaleri Vojvodine od danas ponovo trenirati u kompletnom sastavu.

Tokom proteklih skoro desetak dana, odsutni iz FC „Vujadin Boškov“ bili su golman Emil Rockov, koji je dobio poziv za A reprezentaciju naše zemlje, kao i Ranko Veselinović, Mladen Devetak i Mirko Topić, koji su se odazvali pozivu selektora naše mlade selekcije Ilije Stolice. I dok se čuvar mreže „stare dame“ Emil Rockov u ponedeljak stavio na raspolaganje šefu stručnog štaba Vojvodine Nenadu Lalatoviću, danas će to učiniti i preostala trojica njegovih saigrača, pa će Voša u punom sastavu odraditi završne treninge uoči predstojeće prvenstvene utakmice protiv Napretka.

Prilikom reprezentativnog okupljanja, šansu da zaigra na oba meča mlade reprezentacije Srbije dobio je kapiten Vojvodine Ranko Veselinović (20), dok je na utakmici protiv Estonije nastupio i Mirko Topić (18), kome je to ujedno bio debi u našoj mladoj selekciji.

Naknadno i iznenada sam dobio poziv da se priključim mladoj reprezentaciji, tek nakon povrede Pavlovića iz Partizana. Za mene je to bilo jedno jako lepo iskustvo i zahvalan sam selektoru Stolici na tome što mi je pružio priliku da debitujem na meču protiv Estonije. Fantastičan je osećaj igrati za Srbiju i biti deo naše mlade reprezentacije – kaže Topić.

Jučerašnjim porazom od Rusije, „orlići“ su umanjili šanse za odlazak na Evropsko prvenstvo, ali nada još uvek nije izgubljena.

Jeste nas malo poljuljao taj poraz od Rusije, ali svi i dalje verujemo da ćemo uspeti da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Poraz koji smo doživeli nije toliko strašan i sve je i dalje u našim rukama, bar kada je reč o tome da izborimo učešće u baražu. Uostalom, selektor Ilija Stolica ima specifičan način rada i nije bilo ni za očekivati da će to sve odmah početi da funkcioniše besprekorno – ističe Topić.

Mladi vezista Vojvodine sada se već okrenuo svojim klupskim obavezama i utakmici protiv Napretka u 17. kolu Super lige Srbije.

– Posle pobede protiv Mačve u prošlom kolu, atmosfera u našem timu je ponovo veoma pozitivna i to je ono što me raduje uoči mečeva koji nam predstoje do kraja. Verujem da ćemo uspeti da ostvarimo trijumf protiv Napretka, kao i da ćemo do kraja polusezone uspeti da povežemo nekoliko pobeda, baš kao što smo to učinili i na početku sezone – napominje Topić.

Utakmica između Vojvodine i Napretka igra se u subotu na „Karađorđu“, sa početkom u 18 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter