1
Domaći fudbal

Foto: Crvena zvezda

KUP SRBIJE: Zvezda minimalcem do četvrtfinala Kupa Srbije! Boaći promašio penal, pa se iskupio!

Objavljeno: 20.11.19 u 19:58

Crvena zvezda je slavila protiv Mačve u osmini finala Kupa Srbije rezultatom 1:0. Strelac pobedonosnog gola bio je Ričmond Boaći.

Odolevala je mačva u prvom poluvremenu i na samom početku drugog dela meča, imali su domaći inicijativu u meču, kao i kontrolu lopte, ali su na gol čekali sve do 59. minuta. Na kraju, mogu da budu zadovoljni pobedom igrači Crvene zvezde. Sa druge strane odličan je bio golman gostiju Dušan Puletić. Da njega nije bilo, nema sumnje da bi domaći sastav znatno ubedljivije slavio.

FOTO: Crvena zvezda / Nikola Mitić

Već na početku meča, u trećem minutu meča imao je Ričmond Boaći odličnu priliku. Veljko Nikolić je proigrao Gobeljića na desnoj strani, usledio je centaršut za Boaćija, ali je njegov pokušaj skinuo Puletić. U nastavku je Crvena zvezda napala preko Kanjasa, nakon toga i Gajića, a oba puta siguran je bio Puletić. Igrao se 20. minut, ponovo je pretila Crvena zvezda. Puletić je odlično reagovao i izbacio u korner. Nakon udarca iz gula pretio je Gobeljić, ponovo siguran Puletić.

Oslobodila se Mačva pritiska Dukić je ušao u prostor poslao do Ilića, a Popović je reagovao ispred fudbalera Mačve. U 28. minutu je Vulić probao iz prekida, Puletić siguran. Devet minunta kasnije Puletić se našao na novom ispitu, Vulić je raspalio sa dvadesetak metara, a siguran je bio čuvar mreže gostiju. Veliku priliku imao je ponovo Boaći. Golman Mačve krenuo je u prostor nakon centaršuta, lopta mu je za malo izmakla, a nije se najbolje snašao napadač domaćih, te je lopta izašla u gol aut.

FOTO: Nikola Mitić / Crvena zvezda

Nakon mirnih deset minuta u nastavku, veliku priliku imala je ekipa Mačve. Vujasin je odapeo torpedo sa preko 20 metara ka golu gostiju, krajnjim naporom Popović je uspeo da zakači loptu i pošalje je u korner. Filip Pejović je nakon brzo izvedenog prekida igrao rukom u svom šesnaestercu, a Danilo Grujić pokazao je na belu tačku. Nonšalantno i nezainteresovano je Ričmond Boaći šutirao sa penaltika, a malo ga je omeo i golman gostiju koji je ranije izašao sa gol linije. U 65. minutu iskupio se Boaći za promašen penal. Zagradio se u šesnaestercu, odoleo naletu Jevtića, napravio je prostor i savladao odličnog Puletića. Gobeljić je u 86. minutu imao veliku priliku da reši sve dileme na meču, ali je loše šutirao.

CRVENA ZVEZDA – MAČVA 1:0
(Boaći 65)

Stadion: Rajko Mitić.
Gledalaca: oko 2.000.
Sudija: Danilo Grujić.

CRVENA ZVEZDA: Popović – Gobeljić, Degenek, Babić, Gajić – Vulić, Kanjas – Simić (od 80. Jevtović), Nikolić (od 60. Marin), Van la Para (od 60. Vukanović) – Boaći.

MAČVA: Puletić – Dukić, Jevtić, Mijailović, Pejović – Božić (od 79. Čermelj, Jovanović – Marković, Ilić (od 76. Stefanović), Vujasin – Ašćerić

FOTO: Crvena zvezda / Nikola Mitić

0
0

1 Komentara

  1. Boaći je spasilac samo na papiru! Bio je daleko najgori igrač Zvezde, potpuno indolentan i spor. Gol je postigao jer je golman bio pokriven!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter