0
Fudbal

FOTO: Scotish FA

POLUDIRIGOVAN ŽREB ZA EURO: Srbija ako ode na EP igraće sa Engleskom, krivi su Škoti!

Objavljeno: 19.11.19 u 17:35

Žreb za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2020. godine održaće se 30. novembra, iako će četiri mesta ostati prazna.

O ta četiri mesta odlučiće baraž, to jest finalni turniri Lige nacija ‘A’, ‘B’, ‘C’ i ‘D’. Žreb koji će se održati 30. novembra u Bukureštu biće poludirigovan, to jest već je poznato u kojim grupama će igrati koje zemlje.

Naime, Evropsko prvenstvo će se prvi put igrati u 12 različitih zemalja, te će zbog toga i žreb biti poludirigovan. Tako Italija već zna da je u grupi ‘A’ koja se igra u Rimu i Bakuu, u grupi ‘B’ su Danska i Rusija zbog Kopenhagena i Sankt Peterburga, u grupi ‘C’ Holandija zbog Amsterdama, u ‘D’ grupi Engleska zbog Londona, Španija u ‘E’ grupi zbog Bilbaa i Nemačka u ‘F’ grupi zbog Minhena domaćina.

Već je poznato da će u ‘D’ grupu sa Engleskom i naša selekcija ako prođe baraž. Razlog za to je Škotska. Naime, Glazgov je uz London domaćin ‘D’ grupe, te kako Škotska igra u baražu ‘C’ Lige nacija gde je i Srbija vuče sa sobom potencijalne rivale. To znači da će iz četvrtog šešira sa Engleskom sigurno igrati Škotska, Srbije, Norveška ili Bugarska.

Podsećamo, Srbija u polufinalu baraža igra protiv Norveške u gostima, a ako prođe rival u finalu će joj biti Škotska ili Bugarska. Samo pobednik ‘C’ Lige nacija ide na Evropsko prvenstvo narednog juna.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter