0
Fudbal

KVALFIKACIJE ZA EP: Vels je poslednji predstavnik na Euru iz grupa, sad predstoji baraž (VIDEO)

Objavljeno: 19.11.19 u 22:45

Neizvesnosti je bilo samo u ‘E’ grupi gde je u direktnom dvoboju za Evropsko prvenstvo Vels u Kardifu sa 2:0 pobedio Mađarsku.

Pobeda je Mađare vodila na Euro, remi bi tu šansu dao Slovacima, dok je trujumf bio po meri Velsa. ‘Zmajevi’ su iskoristili prednost domaćeg terena i sa 2:0 su pobedili Mađare.

Igrao se 15. minut kada je na desnom boku dar-mar naparvio Bejl, dobro centrirao, a Remzi glavom pogodio za 1:0. Vels je posao završio u 47. minutu kada je posle centaršuta lopta pogodila Mura, stigla do Remzija, a ovaj novim golom odveo domaćina na Evropsko prvenstvo.

U istoj grupi Slovačka je sa 2:0 pobedila Azerbejdžan golovima Boženika i iskusnog Hamšika. Ipak, bila je to Pirova pobeda.

U grupi ‘C’ trebalo je samo da Holandija pobedi Estoniju i overi plasman na EP. To je i učinila ubedljivo sa 5:0, a bilo je to idealno veče Vajnalduma koji je ‘upisao’ het-trik. Čak da ‘oranje’ nije pobedilo Estoniju i da se u Amsterdamu dogodila senzacija, posao bi im odradili Nemci koji su sa 6:1 uništili Severnu Irsku. ‘Ostrvljani’ su poveli golom Smita u 7. minutu, a onda je usledila kanonada Gorecke i Gnabrija. Gnabri je ‘upisao’ het-trik, dok je Gorecka dao dva gola. Dve asistencije ‘upisao’ je Hektor, jednu Brant uz gol u 91. minutu.

 

U ‘G’ grupi je Austrija u prošlom kolu overila odlazak na EP, a onda se večeras obrukala porazom od Letonije 1:0. Strelac gola bio je Os u 65. minutu. Makedonija je u Skoplju sa 1:0 savladala Izrael. Poljaci su u goleadi bez rezultatskog značaja pobedili Sloveniju 3:2. Golove za domaćina postigli su Šimanski, Levandovski i Goralski, dok su pogotke za Sloveniju postigli Matavž i Iličić.

Na Evropsko prvenstvo direkto iz kvalfikacija plasirali su se Engleska, Češka, Ukrajina, Portugalija, Nemačka, Holandija, Švajcarska, Danska, Hrvatska, Vels, Španija, Švedska, Poljska, Austrija, Francuska, Turska, Belgija, Rusija, Italija i Finska. Ostalo je još četiri ‘ulaznice’ kroz baraž.

Kada je reč o baražu kandidati su sledeći:

SVE TABELE NA KRAJU KVALFIKACIJA ZA EVROPSKO PRVENSTVO MOŽETE POGLEDATI OVDE.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter