1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

ZORAN POPOVIĆ: Naravno, razmišljamo i o Bajernu…

Objavljeno: 18.11.19 u 16:45

Crvena zvezda je završila mirniji period, fudbaleri su se odmorili, osvežili i od danas su ušli u period završnice prvog dela sezone jer sa utakmicom osmine finala Kupa Srbije protiv Mačve u sredu na stadionu “Rajko Mitić” (18) ulaze u seriju od osam utakmica za 26 dana.

Ekipa je posle slobodnog dana odradila danas prvi trening mikro ciklusa za duel sa Šapčanima u kojem trener Vladan Milojević neće moći da računa na sve reprezentativce jer neki tek u utorak završavaju sa obavezama u selekcijama. Iskusni golman Zoran Popović uverava da je prioritet uvek prva utakmica.

-U Zvezdi su ciljevi uvek najviši, ove sezone ćemo težiti da osvojimo duplu krunu tako da smo maksimlano koncentrisani na duel sa Mačvom koja je na ostala naš dužnik u kupu Srbije. Igramo na našem stadionu, očekujem da ćemo uz pomoć navijača, koje ovom prilikom pozivam da nas podrže u što većem broju kako bismo ostvarili novu pobedu i bar što se tiče kupa uspešno završiti jesenji deo. Svesni smo da je kup specifično takmičenje, da su u 90 minuta svakakva iznenđenja moguća. Znamo kvalitet rivala jer smo igrali nedavno sa njima u šampionatu tako da se temeljno pripremamo za meč – kaže Popović.

I odmah naglašava da su svi svesni težine i izazova u narednom periodu.

-Normalno je da se razmišlja i o Radničkom, Bajernu i svemu što nam predstoji, ali baš zbog toga koncentracija je samo na Mačvi. Znamo koliko je opasno da se “preskaču protivnici” i baš zbog toga ulazimo punom snagom u kup utakmici kako bismo pobedom otvorili, svi očekujemo, dobru seriju u finišu polusezone i podigli nivo samopouzdanja i atmosfere.

Popović koristi svaku priliku koju mu pruža šef struke Vladan Milojević, uspešno je odmenio Milana Borjana na pet utakmica, četiri u prvenstvu i u prvom kolu Kupa protiv Trepče i u 450 minuta primio je samo dva gola, protiv Rada i TSC a ostvario stopostotan učinak.

-Zvezda mora da ima tri kvalitetna golmana i naš posao je da uvek budemo spremni da odradimo naš posao maksimalno kvalitetno. Ko god bude između stativa uvren sam da će uspešno odraditi posao – ističe 31-godišnji čuvar mreže.

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

1 Komentara

  1. To što Milojević neće moći da računa na neke reprezentativce još neko vreme i nije neki hendikep, kada znamo da Zvezda raspolaže sa sjajnim strancima “kapitalcima”, koji ostvaruju razliku na terenu!. Uostalom, trenerski mag Milojević je za sve strance “kapitalce” koji su došli u zadnjem prelaznom roku, na konferencijama za medije, izjavio da ih je on lično pažljivo selektirao i birao i da su oni ono što treba Zvezdi za Evropu! Kakav šmeker ovaj Milojević! To su sjajni Žander, Kanjas, Garsija, Van la Para i Tomane a kada njima dodamo još dva sjajna “kapitalca” od pre, brze i prodorne Bena i Boaćija, privremeno odsustvo naših reprezentativaca se neće ni osetiti!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter