Priprema se prodaja dvojice igrača sa stranim papirima, najbliži odlasku je napadač Ričmond Boaći, ali ne i samo on.

Polako se kuje plan za zimski prelazni rok, a kako saznaje HotSport, Crvena zvezda je donela odluku da smanji broj stranaca i da u 2020. godini na spisku bude šest igrača sa stranim pasošem. Ovo je očekivan i pravi potez, pošto na domaćoj sceni do leta mogu da nastupe četiri igrača sa inostranim papirima ili da neko potraži srpsko drzavljanstvo.


Primarna je prodaja Ričmonda Boaćija i da na poziciji napadača ostanu Tomane i Milan Pavkov, a uloga Marka Marina je cementirana i on neće bar za sada dobiti ‘zeleno svetlo’ da napusti klub. Španac Hose Antonio Kanjas, Brazilac Žander i Holanđanin Radživ van la Para imaće verovatno novu šansu da sa ekipom prođu pripremni period i onda pokušaju da potvrde da mogu da budu bitni šrafovi u ekipi šampiona Srbije.

Bez obzira što se pregovara oko produžetka ugovora sa El Fardu Benom u slučaju dobre ponude realan je rastanak, a što se tice domaćih igrča dozvolu da odu imaće samo oni koji budu imali konkretnu ponudu na stolu, a da ona zadovoljava sve strane. Ubrzo od 1. januara se otvara “zimska pijaca”, nema sumnje da će biti veoma radna za upravu kluba iz ‘Ljutice Bogdana’.

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić