1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

GOSTI REALA I ATLETIKA: Zvezdini treneri na usavršavanju u Madridu

Objavljeno: 18.11.19 u 21:00

Treneri Crvene zvezde bili su minulog vikenda gosti Reala i Atletika iz Madrida u okviru seminara održanog na temu „Nauka i fudbal- Kondicioni trening, ishrana i oporavak elitnih fudbalera“.

U akademiji madridskog Reala bili su Marko Vasiljević, Ivan Vučetić i Nikola Todorić, dok su gradskog rivala posetili Igor Delibašić, Nikola Serpak i Nikola Leposavić, treneri seniorske ekipe Crvene zvezde, razvojnog tima Grafičara kao i stručnjaci zaposleni u Omladinskoj školi. Ivan Vučetić, kondicioni trener, glavni i odgovorni za fizičku spremu igrača koji su na raspolaganju Vladanu Milojeviću ističe da je iskustvo u Madridu bilo od velikog značaja za sve.

– Tema seminara bazirala se na snazi u sportu. Prvi deo obuhvatao je naučno-istraživačke radove u sportu, dok je drugi dan predavanja bio konkretniji i interesantniji za nas. Imali smo priliku da kroz radionice vidimo sve ono čime raspolažu. Predstavili su nam opremu, kao i programe rada koje koriste u prevenciji povreda i rehabilitacijama. Gosti su bili i kondicioni treneri iz Barselone i Juventusa koji su predstavljali svoj način rada. Razlika u odnosu na ono što mi koristimo je samo naprednija tehnologija kojom oni raspolažu, ali u svim drugim segmentima ih pratimo – rekao je Vučetić.

Organizatori ovog seminara bili su: Evropsko udruženje sportskih nutricionista ESNS, Organizacija kondicionih trenera SCS, Univerzitet Mursija UCAM, tako da se može reći da su srpski treneri učili od vrlo eminentnih stručnjaka.

– Oni svoj način rada strogo baziraju na individualnom treningu. Kada uskoro otvorimo naš mediko blok, mislim da ćemo im se dodatno približiti. Videli smo uslove koje imaju u Madridu i nije to ništa neverovatno. Kao i mi, imaju deo koji se bavi analitikom i deo koji se bavi fizičkom pripremom. Fascinantno je pak, da oni sve to imaju i za decu uzrasta do 14 godina, kao i da imaju deo koji se bavi novim pravilima u fudbalu, tako da su veoma detaljni – podvukao je Vučetić.

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

1 Komentara

  1. Umesto da Milojević, kralj neuspešnih bunkera ode u Madrid i nauči neke osnove o modernom i ofanzivnom fudbalu, na licu mesta od Dijega Simeonea, Zvezda je poslala na doobuku neke nebitne trenere, kada je u pitanju prvi tim! Milojević je taj kome je potrebna obuka, jer čovek ni posle treće godine u Zvezdi i igranja u Evropi, još nije shvatio osnove savremenog fudbala, pa nam zato i dalje Zvezdina igra pod Milojevićem liči na parodiju, na satiru savremenog fudbala! Dokaz: katastrofalni rezultati u Evropi i drastičan pad posete gledalaca na Marakani! Napred sa Milojevićem u nove poraze!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter