0
Domaći fudbal

FOTO: Vojvodina / Jelena Grlić

SANIČANIN: Da polusezonu završimo onako kako smo je započeli

Objavljeno: 17.11.19 u 12:05

Pažnja ljubitelja fudbala u poslednjih nekoliko dana usmerena je mahom ka utakmicama reprezentacija i kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Upravo zbog reprezentativnih obaveza, fudbaleri Vojvodine trenutno treniraju u nekompletnom sastavu, s obzirom na to da su četvorica njihovih saigrača dobili pozive za A i mladu reprezentaciju Srbije.

Međutim, oni koji su ostali na raspolaganju treneru Nenadu Lalatoviću, rade maksimalno kako bi spremno dočekali završnih nekoliko kola u jesenjem delu sezone i tako na najbolji način okončali, za sada, vrlo uspešnu polusezonu. Među njima je i Siniša Saničanin (24), stameni štoper koji već skoro dve i po godine nosi dres „stare dame“.

– Ostao je još jedan mini-ciklus do završetka jesenjeg dela sezone, u kojoj smo do sada ostvarili veoma dobre rezultate. Mislim da zbog toga svi možemo biti zadovoljni, kako ljudi u klubu, tako i navijači, a naravno i mi igrači. Trenutno smo drugi i ukoliko budemo pravi i u nastavku sezone, mislim da neće biti problema da izborimo plasman u Evropu, odnosno završimo među prva četiri tima na tabeli – kaže Saničanin.

Prošle sezone, Vojvodina je u Super ligi Srbije primila čak 43 gola, dok se u dosadašnjem toku ove sezone mreža crveno-belih zatresla samo 15 puta.

– Broj primljenih golova ne zavisi samo od golmana i igrača iz odbrane, već od čitavog tima. Mislim da ove sezone timski mnogo bolje igramo odbranu i stojimo u defanzivi, a kad je tako, onda je i nama iz poslednje linije mnogo lakše da sačuvamo našu mrežu – napominje Saničanin.

U narednom kolu, Voša će predstojećeg vikenda na svom terenu dočekati ekipu Napretka iz Kruševca.

– Napredak je veoma dobra ekipa, što pokazuje pobeda koju su u prošlom kolu ostvarili nad Čukaričkim, koji je takođe jedan od kandidata za plasman u Evropu. Sigurno je da ih moramo veoma ozbiljno shvatiti, kako bismo na našem terenu i pred našim navijačima pokušali da dođemo do još jedne pobede – rekao je Saničanin.

FOTO: Vojvodina / Jelena Grlić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter