Moguća je promena desnog beka i da se kapiten Aleksandar Kolarov preseli na njegovu standardnu poziciju po levoj strani.

Dok god postoje šanse nema odustajanja tako da danas od 15 časova na stadionu “Rajko Mitic” reprezentacija Srbije prvo treba da pobedi Ukrajinu i slusa rasplet gostovanja Portugala u Luksanburgu.


Realno je da favorit predvođen Kristijanom Ronaldom savlada domaćina i izbori se za EP, ali ‘orlovi’ kojima se smeši baraž imaju i drugi motiv da pokušaju rivalu da se osvete za ‘peticu’ u istorijskom porazu od osamostaljenja 2006. godine.

Imao je selektor Ljubiša Tumbaković niz zamerki za učinak sa Luksemburgom pored pobede, a pogotovo su problemi u odbrani. Tako da je opcija da desni bek bude Mijat Gaćinović, a da Nikola Milenković i Aleksandar Kolarav igraju u tandemu ili da Nikola Maksimović bude drugi štoper i kapiten zauzme standardno mesto pored leve aut linije.

U vezi ostaju Nemanja Maksimović i Luka Milivojević uz pomoc Dušana Tadića. Razigrani Nemanja Radonjić dobice priliku od starta, a tu su još Adem Ljajić i najbolji strelac Aleksandar Mitrović.

Projektovan sastav: Dmitrović, Gaćinović, Milenković, Maksimović, Kolarov, Nem. Maksimović, Milivojević, Radonjić, Ljajić, Tadić, Mitrović.