Crvena zvezda je od plasmana i igranja u Ligi šampiona već inkasirala više od 20 miliona evra na ime UEFA bonusa, a tu bi trebalo pridodati i zaradu od prodaje ulaznica, ali i suvenira u šopu.

Pred crveno-belima su još dve veoma važne utakmice u ‘B’ grupi elitnog takmičenja protiv Bajerna iz Minhena i Olimpijakosa. Prvi meč je već 26. novembra kada u Beograd stiže šampion Nemačke. Rezultat je naravno u prvom planu, Crvena zvezda se i dalje bori za proleće u Evropi kroz Ligu Evrope, a pored toga mogla bi da se dobije i dobra finansijska injekcija.


Dovoljno je reći da bi Crvena zvezda od senzacije i pobede nad Bajernom iz Minhena mogla da zaradi više od četiri miliona evra, a evo i kako…

Naime, u slučaju fudbalskog čuda poput onog protiv Liverpula od pre godinu dana, Crvena zvezda bi samo za pobedu inkasirala 2,7 miliona evra, koliko vredi pobeda u grupnoj fazi Lige šampiona. Takođe, u slučaju da Olimpijakos ne pobedi u Londonu (što je vrlo verovatno), četa Vladana Milojevića bi pobedom nad Bajernom obezbedila proleće u Evropi, tačnije šesnaestinu finala Lige Evrope. To takmičenje bi u kasu donelo dodatnih 500 hiljada evra, a crveno-beli bi se borili za plasman u osminu finala koja donosi dodatnih 1,1 milion evra. Takođe, srpski šampion bi na dan utakmice sa Bajernom mogao da zaradi i do milion evra od prodaje ulaznica, ali i dresova, šalova, te suvenira…

U slučaju da Crvena zvezda iznenadi Bajern i osvoji bod, bonus od Lige šampiona bi bio 900 hiljada evra. Crveno-beli ne bi još obezbedili Ligu Evrope, za to bi im najverovatnije bio potreban remi u Atini protiv Olimpijakosa, a možda i minimalan poraz.

Jutros smo već pisali o tome da bi novim osvajanjem bodova u Ligi šampiona Crvena zvezda napredovala i na UEFA rang listi, što donosi povlastice pri žrebu za evrokupove naredne sezone.

FOTO: FK Crvena zvezda