5
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

SENZACIJA OD 4 MILIONA EVRA: Pobeda protiv Bajerna ne donosi samo rezultatsku dobit, već i finansijsku!

Objavljeno: 16.11.19 u 17:20

Crvena zvezda je od plasmana i igranja u Ligi šampiona već inkasirala više od 20 miliona evra na ime UEFA bonusa, a tu bi trebalo pridodati i zaradu od prodaje ulaznica, ali i suvenira u šopu.

Pred crveno-belima su još dve veoma važne utakmice u ‘B’ grupi elitnog takmičenja protiv Bajerna iz Minhena i Olimpijakosa. Prvi meč je već 26. novembra kada u Beograd stiže šampion Nemačke. Rezultat je naravno u prvom planu, Crvena zvezda se i dalje bori za proleće u Evropi kroz Ligu Evrope, a pored toga mogla bi da se dobije i dobra finansijska injekcija.

Dovoljno je reći da bi Crvena zvezda od senzacije i pobede nad Bajernom iz Minhena mogla da zaradi više od četiri miliona evra, a evo i kako…

Naime, u slučaju fudbalskog čuda poput onog protiv Liverpula od pre godinu dana, Crvena zvezda bi samo za pobedu inkasirala 2,7 miliona evra, koliko vredi pobeda u grupnoj fazi Lige šampiona. Takođe, u slučaju da Olimpijakos ne pobedi u Londonu (što je vrlo verovatno), četa Vladana Milojevića bi pobedom nad Bajernom obezbedila proleće u Evropi, tačnije šesnaestinu finala Lige Evrope. To takmičenje bi u kasu donelo dodatnih 500 hiljada evra, a crveno-beli bi se borili za plasman u osminu finala koja donosi dodatnih 1,1 milion evra. Takođe, srpski šampion bi na dan utakmice sa Bajernom mogao da zaradi i do milion evra od prodaje ulaznica, ali i dresova, šalova, te suvenira…

U slučaju da Crvena zvezda iznenadi Bajern i osvoji bod, bonus od Lige šampiona bi bio 900 hiljada evra. Crveno-beli ne bi još obezbedili Ligu Evrope, za to bi im najverovatnije bio potreban remi u Atini protiv Olimpijakosa, a možda i minimalan poraz.

Jutros smo već pisali o tome da bi novim osvajanjem bodova u Ligi šampiona Crvena zvezda napredovala i na UEFA rang listi, što donosi povlastice pri žrebu za evrokupove naredne sezone.

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

5 Komentara

  1. Kakva senzacija, kakvi bakrači! To je isto kao da se sukobe dve strane, jedna sa lukom i strelom a druga sa modernim sofisticiranim naoružanjem! Ishod se unapred zna! Ko pobedi taj se raduje a ko izgubi taj daje objašnjena! Znam unapred kakvo će biti objašnjenje Zvezde! Kao mi nemamo budžet kao oni, mi nemamo igrače kao oni. A, niko od njih iz Zvezde neće reći da mi ne radimo kao oni, jer je to osnovna razlika između njih i nas! Johan Krojf je jednom izjavio da budžet ne igra fudbal! Prvo, Zvezda i njen neuki trener Milojević nisu izvršili dobru selekciju igrača, nisu odabrali brze igrače koji su pobednici po vokaciji! Ali za tako nešto treba imati znanja i sposobnosti. To ovaj Milojević očigledno nema! Slavija iz Praga i Ajaks se oslanjaju isključivo na svoje mlade igrače i postižum uspehe a Zvezda i Milojević su rasrerali svoje mlade igreače i publiku sa stadiona. U sredu će Zvezda u Kupu protiv Mačve igrati pred članovima porodica svojih igrača, eto što je uradila njihova politika rasterivanja svojih mladih igrača i dovođenja nedoraslih trećerazrednih škart stranaca!

    0
    0
    Odgovori
  2. Srce boli zbog surove stvarnosti ali budimo objektivni Zvezda je roba sa greškom u grupnoj fazi LŠ i zbog toga ćemo biti surovo spušteni na zemlju, kada se okonča mec u Atini! Kako neko ko godinama navija za Zvezdu, neko ko ima tu privilegiju da gleda evropske velikane, neko ko vidi kakav je kvalitet Zvezdine igre, neko ko je u stanju da vrednuje Zvezdinu igru u odnosu na evropske timove, kako takiav neko može verovati u pozitivan ishod Zvezdinih utakmica protiv Bajerna i Olimpijakosa?! Sa onim što je pokazao do sada u grupnim fazama LŠ (prošle i ove godine), trener Milojević i Zvezda sa njim, su treća liga evropskog fudbala, jer nisu u stanju da svojom igrom, pruže najosnovnije elemente modernog evropskog fudbala!

    0
    0
    Odgovori
  3. Ne pocinjite sa tim tekstovima kada smo totalni autsajderi. Sve ispod pet sto primimo bice uspeh. Nama jedino preostaje da pokusamo da ostanemo neporazeni u zadnjem kolu protiv Olimpijakosa mada i tu su nam sanse minimalne. Olimpijakos je namucio i Totenhem i Bajern kod kuce. Razvalio je Krasnodar i Plzen sa po 4:0 i to obe ekipe im na gol nisu sutnule. Tako da su nam sanse za prolaz dalje mizerne ali uspeh je postignut,finansijski se klub stabilizuje. Neka Zvezda gleda da osvoji sampionsku titulu ukoliko nije primorana da pusti Partizan to da uradi jer su u buli pa vlast odredjuje sta i kako.Da pokusaju i oni da se domognu lige sampiona pa da zivnu malo,vlast ceka lovu koju im je upumpavala za licence itd.

    0
    0
    Odgovori
  4. Zvezda nema igru! Zvezda igra sporo, neborbeno! Zvezda nema pas igru, Zvezda nema presing! Zvezda nema snažnu igru! Zvezda ne igra sa 1 ili dva dodira sa loptom na sredini terena! Zvezdini zadnji vezni igrači ne trče brzo napred sa loptom, nego razvlače igru sa poprečnim pasovima uz obavezno vraćanje lopte Borjanu! Sve ovo navedeno što nema Zvezda ima Bajern aOlimpijakos je još kivan na Zvezdu zbog događaja u Beogradu (isključenje) I od njih ćemo primiti jedno desetak komada. Ovo zato jer je Zvezda bokserski džak i niko je ozbiljno ne shvata!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter