0
Domaći fudbal

POMEŠALI POJMOVE: Albanci se žalili sudiji na rasizam zbog povika ‘Kosovo je Srbija’, Roki ih je ‘ohladio’

Objavljeno: 16.11.19 u 12:15

Ćeška je u direktnom duelu za direktan plasman na Euro 2020 savladala takozvanu reprezentaciju Kosova, a uzbudljivo je bilo na terenu i van njega.

Takozvano Kosovo je vodilo u Plzenju sa 1:0, uspeli su da preokrenu domaći igrači i slave pobedu i direktan plasman na Euro 2020 pred svojim navijačima rezultatom 2:1.

Pisali smo već o tome šta se dešavalo pred meč, a tokom same utakmice na tribinama su mogle da se vide srpske zastave, kao i transparenti i povici ‘Kosovo je Srbija

Albanci su to pokušali da iskoriste za prekid meča, a to im nije pošlo za rukom. Amir Rahmani je insistirao kod sudije Đanluke Rokija da zbog rasizma zaustavi meč.

– Insistirao sam kod sudije Rokija da obrati pažnju na rasističke povike. Rekao mi je da ne razume šta skandiraju, na šta sam uzvratio da ja razumem. Pričali smo na italijanskom i rekao mi je da će prekinuti sledeći put, ali nije to učinio – rekao je Rahmani.

Nemušta bila je i izjava golmana Arijaneta Murićija koji je rekao da ne razume šta skandiraju navijači, ali je bio ubeđen da se radi o rasizmu!

– Češki navijači su me rasistički vređali. Nisam čuo ništa što su rekli, reagovao sam kao profesionalac – istakao je Murići.

U samom gradu policija je imala pune ruke posla. U nekolliko navrata morala je da interveniše zbog napda čeških navijača na goste.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter