Fudbalski klub Crvena zvezda napravio je plan priprema i on će se kao i do sada sastojati od dve faze, jedne na ‘rajskom ostrvu’, druge u Turskoj.

U Crvenoj zvezdi već misle i na 2020. godinu, a kako saznaje HotSport skockan je plan priprema posle zimskog raspusta, koji startuje od 15. decembra. Načelno, crveno-beli će startovati u Beogradu drugog dana Božića i posle uvodnih pregleda i testova uz laganih nekoliko treninga “zagrevanja”, sledi selidba na Kipar. U Pafosu nije za sada planiran trening meč, već desetak dana rada na sticanju kondicije, uigravanju i taktici. Povratak je planiran 21. januara sa kratkim zadržavanjem kod kuće.


Već 24. januara sledi selidba u Antaliju na dve nedelje do 7. februara, a ostaje da organizator utanači pet test utakmica za glancanje forme pred drugi deo sezone koja na našim terenima startuje 15.februara i prvi ispit je gostovanje Čukarickom na Banovom brdu.

Sad ostaje da se vidi sa kim će Crvena zvezda u Beleku odmeriti snage, to jest koji će ruski ili ukrajinski gigant izaći na megdan crveno-belima. Takođe, ostaje da se vidi hoće li to biti generalna proba za proleće u Evropi, a to će se možda već znati krajem novembra kada u okviru 5. kola Lige šampiona u Beograd stiže Bajern Minhen. Druga ‘karta’ za proleće u Evropi je 6. kolo Lige šampiona i gostovanje Olimpijakosu u Atini 11. decembra.