0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

NIKOLA DRINČIĆ: Preostalih pet kola odrediće drugi deo sezone

Objavljeno: 15.11.19 u 23:42

Još samo pet kola ostalo je do kraja prvog dela sezone u Superligi Srbije.

Fudbaleri Vojvodine nalaze se na drugom mestu, što je plasman koji bi crveno-beli oberučke prihvatili i na kraju ovog prvenstva. Uostalom, od šampionske 1989. godine do danas, Vojvodina je samo jednom sezonu završila na drugom mestu i to pre tačno 10 godina, a interesantno je to da je i tada, baš kao i sada, na čelu kluba bio predsednik Vojislav Gajić.

Ove sezone, Vošini fudbaleri pod vođstvom trenera Nenada Lalatovića igraju dosta dobro, a ton igri crveno-belih daje neumorni Nikola Drinčić (35), iskusni vezista koji je ovog leta stigao u Novi Sad i nametnuo se kao istinski lider među crveno-belima, kako na terenu, tako i u svlačionici. Uostalom, o tome koliko je važan za igru Vojvodine, najbolje svedoči to što je do sada nastupio na svih 18 takmičarskih utakmica, 16 puta u prvenstvu i dva puta u Kupu.

– Još kada sam dolazio u Vojvodinu, znao sam da je ovo jedna jako dobra ekipa. Međutim, s obzirom na to da je tim bio u krizi prethodne sezone, bilo je pitanje kojim tempom i kako će se sve odvijati. Sada kada se osvrnem unazad, prezadovoljan sam rezultatima koje smo ostvarili i smatram da su dosta dobri, a da smo osvojili još samo dva-tri boda više, bili bi fantastični. Pred nama je još pet kola do kraja jesenjeg dela i smatram da to što uradimo u njima može da odredi dalji tok sezone, odnosno da odluči da li na proleće možemo da se izborimo za Evropu ili ne – ističe Drinčić.

U fudbalu se često kaže da je najbolje kada se u ekipi napravi spoj mladosti i iskustva, a upravo to je slučaj u veznom redu „stare dame“, gde u paru sa Drinčićem uglavnom igra Marko Đurišić (22) ili mladi reprezentativac Srbije Mirko Topić (18).

– Svako ko igra u Vojvodini je odličan fudbaler na svoj način, pa su tako i njih dvojica fantastični igrači, pred kojima je sjajna budućnost. Uostalom, to što sa tako malo godina već igraju standardno u Vojvodini najbolje govori o njima – ističe Drinčić.

U narednom kolu Super lige, Voša će na „Karađorđu“ dočekati ekipu Napretka iz Kruševca.

– Po mom mišljenju, to će nam biti najteža utakmica od svih preostalih pet do kraja jesenjeg dela sezone. Oni su se „namestili“ i nije to više ona ista ekipa sa početka prvenstva, te zato smatram da nas očekuje vrlo težak meč protiv Napretka – izjavio je Drinčić.

Do utakmice protiv Napretka, fudbaleri Vojvodine neće odigrati nijedan prijateljski meč, s obzirom na to da je utakmica protiv Inđije, koja je bila planirana za sutra na „Karađorđu“, u međuvremenu otkazana.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter