1
Domaći fudbal

SRBIN ISPISUJE ISTORIJU SLOVENAČKOG FUDBALA: Aluminij na krilima Jakšića gazi ka Evropi!

Objavljeno: 14.11.19 u 16:45

Zvezdina “klasa 1995” bila je jedna od najplodnijih, kada su talenti u pitanju, ali je malo ko od tih igrača dobio pravu priliku u Ljutice Bogdana.

Među njima i Nemanja Jakšić, defanzivac koji se odlučio da krene težim putem i sreću oproba van granica domovine.

Preko Crne Gore i tamošnje Zete stigao je u slovenački Zavrč, pa Aluminij u čijim redovima pruža sjajne partije, a ističe da mu život u ovoj zemlji veoma prija.

– Slovenija je mala, sređena i mirna zemlja, koja mi se je baš svidela. Liga je izuzetno zanimljiva sa dosta mladih igrača i uglavnom se igra na gol više. Možda po kvalitetu nije jača od Superlige Srbije, ali je izuzetno zanimljiva i iz razloga što su klubovi ujednačeni po kvalitetu – rekao je Jakšić.

Jakšić je odigrao skoro sve utakmice u ekipi Slobodana Grubora, a golovima koje je postigao i sjajnim partijama zasluženo je dobio epitet jednog od najboljih defanzivac slovenačkog šampionata.

– Veoma sam zadovoljan igrama u dosadašnjem delu prvenstva. Imam kontinuitet utakmica, što je veoma bitno i mogu da odigram na više pozicija i trudim da to što trener zahteva sprovedem u delo i tako pomognem timu u ostvarenju ciljeva. Prilično je naporno jer se uglavnom igra u ritmu sreda-subota, plus kup utakmice, ali je podnošljivo.

Klub iz Kidričeva nalazi se na korak do plasmana u Evropu, a ukoliko to i uspe, napraviće najveći uspeh u istoriji dugoj 73 godina.

U klubu i oko kluba je atmosfera odlična. Niko nije očekivao ovakvu sezonu. Na dva boda smo od prvoplasiranog tima i nadamo se da možemo da izborimo Evropu, ali idemo korak po korak jer je još daleko kraj prvenstva.

Aluminij i Maribor dele drugu poziciju s 34 boda, dok prvoplasirana Olimpija ima dva više, a sve nagoveštava uzbudivu borbuza titulu u kojoj prednost ipak imaju bogatiji klubovi.

Teško da možemo do titule jer su Maribor i Olimpija u svakom smislu jači od nas, ali ako nam se ukaže prilika potrudićemo se da im pomrsimo račune. U kupu smo stigli do polufinala i tu se nadamo trofeju.

Sjajnim igrama Jakšić je privukao pažnju nekliko klubova iz Superlige, ali zadovoljavajuće ponude nije bilo.

– Nekoliko klubova me je kontaktiralo, ali nije bilo ništa više od toga. Jednostavno se nisu kockice poklopile da se vratim u Srbiju.

Na kraju, ponovo Zvezda, nekadašnji mladi reprezentativac Srbije ističe da mu je bilo žao kada je napuštao Marakanu i da bi se jednog dana vratio.

Naravno da mi je bilo žao kada sam odlazi, ali šta je, tu je, život ide dalje… O povratku nisam razmišljao, ali svakako da bih se vratio u klub kojem sam proveo najbolje godine i naučio dosta o fudbalu i životu – zaključio je Jakšić.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter