0
Domaći fudbal

ŠOKANTNO OTKRIĆE: Džejmi Vardi bio blizu dolaska u Partizan!

Objavljeno: 14.11.19 u 09:54

Crvena zvezda je imala procenu da Robert Levandovski nije dovoljno dobar da bi ga dovela, a Partizan mišljenje da Džejmi Vardi nije bio vredan milion evra.

Džejmi Vardi danas je jedan od najboljih napadača u Evropi. Pre tri godine bio je najzaslužniji za istorijsku titulu Lestera u Premijer ligi, a pre sedam leta – na korak od Partizana!

Vardija je prepoznao Avram Grant, koji je tada bio trener crno-belih. Vardi je bio napadač Flitvuda i malo ko je, osim Izraelca, mogao da pretpostavi da će mu uslediti meteorski uspon i velika karijera.

Ovo je u izjavi za ‘Informer’ rekao tadašnji predsednik kluba iz Humske, Dragan Đurić.

– Čim je došao, Grant nam je rekao da dovedemo Vardija i tvrdio je da će nam se višestruko isplatiti. Nažalost, mi nismo imali ni dinara, a kamoli milion evra da ga kupimo. Nismo imali čak ni generalnog sponzora… Nije bilo para kao što ih sada ima u Partizanu.

– Nemojte da vas zavara to što nam je petoligaš tražio milion evra. I tad je Vardi bio paklen igrač. iako ne toliko poznat. Grant je poznavao sve te klince po Engleskoj, bio je majstor da otkrije talentovano dete, ali eto, mi smo bili u velikoj krizi i nismo mogli to da platimo – rekao je Đurić.

Još nekoliko igrača bilo je na spisku Avrama Granta, koje je tada tražio od uprave kluba.

– Izraelac je imao spisak nekoliko imena, takođe iz engleskih niželigaša, ali to danas nisu poznati fudbaleri. U pauzi između polusezona hteo je da dovede i Francuza Frederika Pikiona, koji je bio slobodan. Sećam se samo šta je govorio za naše talente. Crvenim markerom je podvukao imena Lazara i Saše Markovića i rekao da su ti igrači suvo zlato Partizana – rekao je Đurić.

Đurić se ‘pravda’, da je tada bilo drugačije vreme i mogućnosti srpskih klubova na tržištu.

– Da smo imali milion evra i doveli Vardija, sigurno bi nas svi kritikovali što smo dali toliki novac za nepoznatog igrača. Danas Partizan i Zvezda dovode raznorazne strance, daju tolike pare i nikom ništa – zaključio je Đurić.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter