0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

MLADEN DEVETAK: Jedva čekamo utakmicu protiv Estonije

Objavljeno: 14.11.19 u 18:15

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije sutra od 19 časova na „Čairu“ u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo dočekuje selekciju Estonije.

Pre nekoliko dana, „orliće“ je po drugi put okupio novi selektor Ilija Stolica, koji je ne tako davno obavljao funkciju šefa stručnog štaba Vojvodine i koji je sada od čelnika Fudbalskog saveza Srbije dobio zadatak da našu U-21 reprezentaciju odvede na završni turnir „starog kontinenta“.

Među pozvanima za mečeve protiv Estonije i Rusije, nalaze se i trojica prvotimaca Vojvodine: Ranko Veselinović, Mladen Devetak i Mirko Topić, koji je naknadno dobio poziv selektora da se priključi našem nacionalnom timu. Prema rečima Mladena Devetka, koji je poziv u mladu reprezentaciju zaslužio dobrim igrama u Vojvodini ove sezone na poziciji levog beka, „orlići“ su optimisti i veruju da mogu da obraduju ljubitelje fudbala u našoj zemlji.

– Atmosfera u mladoj reprezentaciji je odlična, svi smo spremni i jedva čekamo da utakmica protiv Estonije počne. Mislim da je pred nama jedan težak meč, iako smo Estoniju dobro analizirali i gledali na koji način možemo da je ugrozimo. U svakom slučaju, naš cilj je pobeda, koja bi nam mnogo značila pred naredni meč protiv Rusije – kaže Devetak.

Njega svakako raduje to što u mladoj reprezentaciji Srbije ima i njegovih saigrača iz Vojvodine.

Ranko Veselinović i ja smo i ranije dobijali pozive, a sada je sa nama i Mirko Topić, kome smo nas dvojica pomogli da se što lakše uklopi u ekipu i navikne na rad selektora. Za ova dva-tri dana, koliko je sa nama, mogu reći da se on vrlo dobro uklopio u sve ono što radimo. Na utakmici protiv Estonije, Ranko će verovatno dobiti šansu da zaigra, dok ćemo Mirko i ja sa klupe čekati svoju priliku – napominje Devetak.

Levi bek Vojvodine je u dobrom raspoloženju otišao na okupljanje mlade reprezentacije, posebno nakon pobede crveno-belih u poslednjem prvenstvenom kolu protiv Mačve.

Pre utakmice u Šapcu, u svojim saigračima sam video da je to to i da će svaki igrač na terenu dati 100 posto sebe kako bismo došli do svog cilja, a samim tim sam bio uveren da ćemo ostvariti pobedu. Na prethodna dva-tri meča, nije nas krasila ona prepoznatljiva agresivnost i zato mi je drago što je protiv Mačve to ponovo bilo na jednom zavidnom nivou. Već u narednom kolu, na naš stadion dolazi Napredak i to će sigurno biti još jedna teška utakmica, jer znamo i sami kako nam je bilo na početku sezone u Kruševcu. Međutim, ako mi budemo bili pravi, ako budemo tim i ukoliko se budemo borili jedan za drugog, verujem da i na tom meču možemo osvojiti tri boda. Ovom prilikom, pozivam naše navijače da dođu da nas podrže protiv Napretka u što većem broju, jer to nama igračima zaista mnogo znači, što se videlo i na utakmici u Šapcu, gde su nas svojim navijanjem sa tribina stvarno nosili do pobede – rekao je Devetak.

Do utakmice protiv Napretka, fudbaleri Vojvodine koji nisu pozvani u reprezentativne selekcije treniraće u FC „Vujadin Boškov“. Iako je bilo planirano da u subotu bude odigrana prijateljska utakmica protiv Inđije, taj meč je otkazan, tako da crveno-beli predstojećeg vikenda neće igrati prijateljski meč.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter