0
Domaći fudbal

IZ METALCA PORUČUJU:“Trenerska organizacija da reaguje“

Objavljeno: 14.11.19 u 17:35

U derbiju 19. kola Prve lige Srbije Metalac je u Gornjem Milanovcu sa 3:2 pobedio Dinamo iz Vranja. Nažalost najmanje se u danu posle govori o fudbalu.

Bio je ovo meč koji su obeležili penali, tri najstrože kazne, dve za Metalac i jedna za goste iz Vranja. Ipak, utisak je da su navijači podno Rudnika mogli da uživaju u veoma kvalitetnoj i sadržajnoj utakmici.

Direktor kluba iz Gornjeg Milanovca Bojan Leontijević se odazvao pozivu HotSporta da prokomentariše dešavanja iz prethodnog meča.

– Na sinoćnjoj utakmici videli smo mnogo toga lepog što fubalska igra može doneti, ali nažalost i videli smo i one ružne scene zbog kojih se definitivno moraju preduzeti određene mere kako se slično ne bi ponovilo. Naime, bilo je i golova i lepih akcija, režirana je predstava koja publiku vraća na stadion. Sa te strane poslata je lepa slika. Međutim, svojim nesportskim i nekulturnim ponašanjem igrači Dinama, predvođeni trenerom Antićem uspeli su da isprovodicarju milanovačku publiku, što još nikome nije pošlo za rukom – počeo je Leontijević.

On je potom detaljnije objasnio na šta se dešavalo na terenu.

Trener gostujuće ekipe pokušao je neprimerenim izjavama i u najavi meča da isprovocira ekipu Metalca i uspeo je, zbog čega će naši igrači biti adekvatno sankcionisani. Sa druge strane, očekujemo reakciju trenerske organizacije i drugih nadležnih organa, da stane u zaštitu trenerske profesije, koja je svakako već debelo na ‘konopcima’. I konkretnim merama sačuva dostojanstvo trenerskog esnafa. Biti trener ima širu društveni odgovornost, koja se manifestuje u vidu pedagoškog delovanja ka pre svega onima kojima su njihovi fudbalski učitelji modeli i uzori, dakle ka igračima.

Leontijević apeluje na nadležne organe da reaguju po propisima.

– Molimo nadležne organe da po propisima, i nikako drugačije, kazni sve one koji su sinoć izašli iz okvira sportskog i viteškog. FK Metalac je godinama unazad gradio imidž kluba koji, pored rezultata koji je naravno bitan, se zalaže za vrednosti koje imaju dalekosežnije ciljeve od puke pobede na jednoj utakmici. Do pobede se dolazi na različite načine, mi smo se sinoć takmičili našim metodama, igrom na terenu, dok je protivnik posegao za metodama kojke mi definitivno ne poznajemo, i kojima svakako nije mesto na fudbalskim terenima. Dakle, u poimanju sporta, suštinski se razlikujemo. Zadovoljni smo što posle prethodnog kola broj dosuđenih penala smo uspeli da smanjimo na jedan, što je pokazatelj da smo izvukli pouke iu tom pravcu treba da nastavimo – rekao je Leontijević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter