0
Domaći fudbal

BOJAT ZA HOTSPORT: Posle ugovora jedva čekam debi za najbolji tim Partizana

Objavljeno: 14.11.19 u 17:21

Pored talenta potrebno je mnogo odricanja, a za sada školovanje ide korak po korak i imam zacrtani cilj – kaže kapiten kadetske ekipe Partizana.

Pre možda godinu dana na pomoćnom terenu ‘Teleoptika’ poput ‘brzog voza’ po desnoj strani špartao je klinac za koga su stručnjaci imali niz pohvala. I upornim radom Dragan Bojat je postao oslonac kadetske ekipe Partizana, a od ove sezone i kapiten. Dvostruka uloga koju mladi defanzivac odrađuje bez pardona kao i obaveze u dresu Srbije.

– Naporan period je iza mene, a trebalo je sve uklopiti u klubu i nacionalnoj selekciji. Mnogo utakmica, putovanja i bez prava na grešku. Ipak, na oba polja je ispunjen rezultatski plan – kaže za HotSport Bojat.

Život tinejdžera je pre svega posvećen fudbalu.

Nisam zapostavio ni školu i nedavno sam uspeo da položim šest ispita. Jeste da stigne umor od treninga i utakmica, ali želim da završim srednju školu pošto je važno obrazovanje. Slobodnog vremena je malo kada se bavite fudbalom na visokom nivou.

Nedavno je predvodnik novog talasa talenata crno-belih potpisao profesionalni ugovor.

Došla je nagrada od kluba i verujem da su u Partizanu prepoznali moj potencijal i jedva čekam da debitujem za najbolji tim. Polako se spremam za taj dan, a jasno je da seniorska konnkurencija traži kvalitetne pojedince.

Pojedini treneri vole da momka iz Zrenjanina porede sa legendarnim Brazilcem Dani Alvešom.

– Valjda je to zato što mogu mnogo puta da se ponavljam u oba pravca, a često postižem golove i asistiram. Učim od najboljih, ali imam svoj stil i trudim se da ispoštujem zahteve šefa Dragana Kecmana i njegovog saradnika Nikole.

Reprezentacija se izborila za drugi krug kvalifikacija.

Krenuli smo porazom, a onda smo u dva meča imali četiri boda i našli se pored Mađarske ispred domaćina Belorusije. Ostaje nam sledeće godine završni čin da pokušamo da izborimo plasman na kontinentalno takmičenje.

Polako se bliži kraj prvog dela sezone, a nastavak je u martu.

Imamo još tri ispita od kojih je i derbi sa Zvezdom na našem terenu. Imaćemo priliku da se velikom rivalu revanširamo za poraz, a nadam se uspehu u derbiju kao lepom poklonu pred zimsku pauzu – poručio je na kraju Bojat.

FOTO: Privatna arhiva 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter