Iskusni francuski trener Arsen Venger odlučio je da ne preuzme Bajern iz Minhena, narednog protivnika Crvene zvezde u Ligi šampiona, okrenuvši se poslu u Svetskoj kući fudbala (FIFA) kao “desna ruka” Đaniju Infantinu.

Pričalo se već nekoliko dana da bi “Profesor” mogao da postane naslednik Nika Kovača, ali od toga neće biti ništa – pošto se francuski trener praktično oprostio od fudbala.


FIFA je zvanično objavila da je Arsen Venger postao saradnik prvog čoveka ovog tela Đanija Infantina – i od danas je šef globalnog fudbalskog razvoja, tako da će ubuduće brinuti o budućnosti sporta kome je već toliko dao.

Uz to, Venger će biti uključen i u IFAB gde će odlučivati o pravilima igre.

– Veoma se radujem ovom izazovu. Znam da mogu da pomognem u ispunjavanju ciljeva, a potrudiću se da uložim svu energiju koju imam – kazao je legendarni trener Arsenala.

Ova “ambasadorska” funkcija za Vengera spominjala se kao opcija još od njegovog odlaska sa klupe “tobdžija”, a odjednom je ovog meseca počeo da figurira kao moguća opcija za klupu Bajerna, međutim u Minhenu će morati da potraže nekog drugoga.