0
Fudbal

SAUTGEJT AMNESTIRAO STERLINGA: Da sada nisam izneo prljav veš, učinio bih to na dan utakmice

Objavljeno: 12.11.19 u 19:15

Selektor ‘gordog albiona’ smatra da je sukob Džoa Gomeza i Rahima Sterlinga završena stvar.

U derbiju Premijer lige, fudbaler Mančester sitija Rahim Sterling se sukobio sa reprezentativnim drugom iz Liverpula, Džoom Gomezom, a potom je po dolasku u trening kamp nacionalnog tima ponovo došlo do fizičkog obračuna.

Pojavila se vest da je Sterling izbačen iz nacionalnog tima, ali je ipak Geret Sautgejt pokušao da ‘spusti loptu’.

– Kad doneseš ovakvu odluku znaš da će se ona pojaviti u javnosti u sredu ili četvrtak najkasnije, a radije bih da sada pričamo o tome nego na dan utakmice. Radim sa vrlo mladim timom, a u sportu smo u kojem su emocije vrlo jake. Mi smo tim, a naš tim privlači veliku pažnju javnosti i toga moramo da budemo svesni. To je realnost, da smo u klubu ovakve stvari ne bi isplivale u javnost. Rahim je sinoć objasnio da su ga emocije savladale. Pošteno bi bilo reći da Džoa nisu. Ovake stvari se dešavaju u fudbalu – rekao je Sautgejt.

Nije želeo previše o incidentu.

– Ne treba nam to. Ionako se dosta priča o tome. Ima svakakvih mišljenja već. Rekao sam ono što sam mislio da mora da se kaže, ali treba ipak da pokušamo da što više zadržimo između sebe. Važno je da budemo pravedni pri svakoj odluci, bez obzira da li se radi u veteranu ili junioru. Odlučio sam da na Rahima ne računam za utakmicu u četvrtak i tu je za mene kraj priče. Prioritetan zadatak mi je da grupu držim zajedno, koliko je to moguće. A kako su emocije splasnule to je juče bilo sasvim moguće. Impresionriam sam igračima, kako su se ponašali. Imamo neke izvrsne veterane u timu koji su odigrali veliku ulogu u tome da se svi ponovo kao grupa skupimo. Ali na kraju, ja sam selektor i doneo sam odluku za koju mislim da je odgovarajuća. Sad idemo dalje. Okrećemo pažnju fudbalu. Čeka nas mnogo važna utakmica – poručio je Sautgejt uoči duela protiv Crne Gore 14. novembra koji će Englezima biti istorijski, hiljaditi u istoriji reprezentacije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter