0
Domaći fudbal

FLEŠ SA BANJICE: U Radu se vodi ‘Golmanski rat’

Objavljeno: 12.11.19 u 13:10

Škola golmana FK Rad je po prvi put ove godine okupila čuvare mreže svih uzrasta mlađih kategorija na specifičnom takmičenju golmana – „Golmanski rat“.

Golmanski dvoboj se odvijao u tri kategorije – omladinci i kadeti, mlađi kadeti i pioniri, petlići i baza, a takmičilo se u tri discipline: penali, distribucija lopte, igra 1 na 1. U ovom jedinstvenom sportskom projektu u zemlji učestvovalo je 16 RADOVIH GOLMANA u mlađim kategorijama (15 dečaka i jedna devojčica).

Dečaci: Krstan Bunić (2001), Ilija Nešić i Nikola Đurković (2002), Stefan Stojadinović i Luka Martinović (2003), Veljko Jašić i Filip Gođevac (2004), Vuk Radulović i Nemanja Jakšić (2005), Stefan Papić i Vuk Mitrović (2006), Filip Pavlović i Luka Mijailović (2008), Strahinja Stevanić (2010) i Luka Petrović (2013).

Devojčice: Ema Aleksić (2005).

HVALA SVIMA, SVI SU POBEDNICI!

Svi učenici su dobili zahvalnice, a ipak moramo izdvojiti najbolje u ovoj zanimljivoj sportskoj manifestaciji. Pehare pobednicima uručio je golman prvog tima i ujedno član Mlade reprezentacije Srbije, Dušan Marković koji je produkt čuvene Radove škole fudbala.
Ne možemo a da posebno ne pohvalimo malu Emu Aleksić, jedinu predstavnicu dama. Reč je o banjičkom vunderkindu među stativama. Devojčica o kojoj će uskoro čuti šira sportska javnost.

POBEDNICI PO KATEGORIJAMA: Stefan Stojadinović (2003), Vuk Radulović (2005), Strahinja Stevanić (2010).

Bilo je to ugodno sportsko prepodne i pravo uživanje u bravurama banjičkih klinaca u međusobnom golmanskom dvoboju.

Idejni tvorci ovog nesvakidašnjeg projekta su treneri golmana mlađih kategorija Bojan Petrović
(omladinci i kadeti) i Nemanja Samardžić (petlići i baza). O specifičnom takmičenju golmana i novim banjičkim golmanskim draguljima Bojan Petrović kazuje:

-Nemanja i ja smo mladi i željni dokazivanja tako da smo se potrudili da golmanima naših mlađih kategorija, uz redovan rad na treninzima, priuštimo i jedno lepo takmičenje i ujedno druženje. Golman mora da bude hitar, da ima dobru tehniku, da zna da igra nogom, da učestvuje u igri, da bude hrabar, i upravo smo sve te elemente ocenjivali na ovom zajedničkom skupu i dvoboju naših mladih čuvara mreže. Ideja vodilja nam je to da je fudbal više od igre i da kroz tu igru utičemo na svestran i kompletan razvoj ličnosti i tela dece. Želimo da kroz osmeh i pozitivnu energiju kod dece izazovemo pozitivnu reakciju i usmerimo ih ka pravim vrednostima.

U ovom „golmanskom ratu“ svi su pobednici, i ova deca su budućnost našeg kluba i naslednici našeg mladog reprezentativca Dušana Markovića. Uostalom, Banjica je oduvek poznata po vrsnim čuvarima mreže, pa zašto da se taj trend ne nastavi. Nas dvojica lepo sarađujemo i imamo maksimalnu podršku ljudi iz kluba, što je još jedan dodatni stimulans za rad. Ide dobro, jesmo zadovoljni, ali ima tu još dosta da se radi na brušenju golmanskih dragulja. Ali, kad vidiš dobar „štof“ milina je raditi – u dahu ističe Petrović koji je svojevremeno prošao omladinsku školu građevinara i sa zadovoljstvom se priseća doma mlađih kategorija Rada.

-Odrastao sam u baraci i ne mogu bez nje! – iskren je Petrović čime je još jednom potvrdio svoju privrženost i ljubav prema građevinarima.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter