1
Domaći fudbal

FOTO: FSS

TUMBAKOVIĆ: Nemam problem da govorim o Luki Joviću! Mitrović bi trebalo da bude primer svima

Objavljeno: 11.11.19 u 19:06

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković danas je održao pres konferencijiju pred utakmice protiv Luksemburga i Ukrajine.

Obrazložio je Tumbaković da je spisak tako zamislio da bazu čine provereni igrači, a da će šansu dati pojedinima na širem spipsku kako bi video na koga može da računa u budućnosti.

– Nakon septembarskog okupljanja imali smo cilj koji je bio izdefinisan, ali kada to nismo napravili okrenuli smo se drugačijem planu za oktobar i onda se dogodilo nešto neočekivano. Kad to kažem mislim na rezultat iz Ukrajine i opet smo promenili pravac jer smo dobili nadu – rekao je Tumbakovič.

Dodao je da spisak ima dve dimenzije, ali da ne računa na Pavkova i Kostića zbog povrede.

– Ostali su u pocesu selektiranja, zovemo ih da ih dodatno selektiramo, da vidimo kako se ponašaju u grupi, kakav je taj kvalitet, to je drugi krug provere. Ovaj spisak ima dve dimenzije, sa proverenim snagama i drugi deo sa tim dodatnim igračima za proveru. Pavkov i Filip Kostić su povređeni, oni su van ekipe, ostali su tu – objasnio je Tumbaković.

Novinare je zanimalo da li je neodržavanjem pres konferencije želeo da izbegne pitanja o Luki Joviću.

Apsolutno nemam nikakav problem, jako sam dugo u sportu, komuniciram sa većom grupom novinara u sali već četvrt veka i više, taj problem nemam vezano za pitanja, a konferencije nije bilo iz tehničkih razloga, zato što na tim konferencijama pitanja budu slična kao ovde. Ne vidim koja su to pitanja koja mogu da me iznenade.

Istakao je da je atmosfera u ekipi pozitivna i da će akcenat na ovom okupljanju biti baziran na opuštanju.

– Ovi rezultati su motivisali grupu igrača. Vlada jedna sasvim korektna i pozitivna atmosfera, pripremamo se tako da sve bude bazirano na nekom opuštanju, da se bavimo analizom igre Srbije, da to bude fokus, da im pokažemo to u ovih 5-6 dana i da pokrijemo sve što smo želeli, prostora za rad gotovo da nema, danas imamo trening oporavka, u utorak jedino imamo priliku za trening i to je to, posle su dani pre i posle mečeva.

Tumbaković je dobio pitanje vezano za izjave trenera Zvezde i Partizana posle duela protiv Totenhema i Mančester junajteda, kada su rekli da su se susreli sa drugom dimenzijom fudbala i drugim brzinama.

Vi znate moje principe u radu, to je da uvek govorim onako da bih zaštitio igrače i kolege. Oni dobro pričaju, nije to pitanje za njih, nego one koji se bave organizacijom klubova. Sasvim je druga priča kada igraš protiv ekipa koje te dobiju 13:0. Nekada smo mi jedva čekali da igramo protiv ekipa sa Ostrva u Evropi, jer smo znali da protiv njih možemo da igramo zbog njihovog načina fudbala. Ali, fudbal je doživeo revoluciju, ništa tamo u Liverpulu, Totenhemu, Evertonu… nije došlo preko noći. Mi smo daleko, tapkamo u mestu, moramo prvo da rešimo pitanje stručnosti, infrastrukture, selekcije…

Na kraju je Tumbaković upitan da li učinak Aleksandra Mitrovića neutrališe ostale napadače…

– Mislim da to treba da bude dodatni motiv svim ostalima. Jer kada jedan Mitrović nakon svega što je uradio, stalno ima motiv za dokazivanjem, onda ostali treba dobro da se zamisle. Aleksandar Mitrović koji je došao u prvi tim Partizana i ovaj danas su potpuno ista osoba. On je igrač koji radi konstantno na sebi – zaključio je Tumbaković.

FOTO: FSS

0
0

1 Komentara

  1. Daj bože praznu maraka u, vama šut karta i miletić i despotu. Dovesti Prosinečkog za trenera sa: Dmitrović A. Terzić, Gajić, spajić, Milenković, maksimović, grujić, , SMS, tadić kostić jović. Rezerve jovanović, lukić mitrović gaćinović i još neki klinci i polako i strpljivo

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter