0
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

REHABILITACIJA NA PLANINI: Radnički otišao na mini-pripreme u Brzeće

Objavljeno: 11.11.19 u 15:30

Ekspedicija Fudbalskog kluba Radnički danas je otputovala u Brzeće, gde će ostati do petka i obaviti mini-pripreme za nastavak sezone tokom reprezentativne pauze.

Radnički u subotu nije odigrao utakmicu 16. kola Superlige Srbije protiv Proletera u Novom Sadu zbog toga što je stomačni virus ‘pokosio’ 12 njegovih prvotimaca.

Baš iz tog razloga je i doneta odluka da se ode na planinu kako bi se ekipa regenerisala pred zgusnut raspored u finišu jesenjeg dela sezone.

– Situacija je danas mnogo bolja nego pre dva dana. Prvi put u karijeri sam se susreo sa ovakvim virusom koji je zahvatio gotovo ceo tim. Odlučili smo da je u ovom trenutku najbolje rešenje za nas da pet dana provedemo u Brzeću. Rekovalescentima će prijati planinski vazduh, ubrzaće im oporavak od virusa, a imaćemo i potreban mir kako bi se što bolje pripremili za teške mečeve koji nas čekaju.

– U Brzeće sam poveo sve igrače, treniraćemo dva puta dnevno, a u Niš se vraćamo u petak popodne, gde ćemo nastaviti da se spremamo za utakmicu sa Crvenom zvezdom i ono što sledi kasnije. Veoma je bitno da nam pozicije koje vode u Evropu nisu daleko. Ukoliko se konsolidujemo i vežemo nekoliko pobeda, opet ćemo biti ravnopravni u borbi za izlazak na međunarodnu scenu, što je svakako naš osnovni cilj ove sezone – izjavio je šef stručnog štaba Radnčkog Milorad Kosanović.

Radnički će naredni meč u Superligi Srbije odigrati protiv Crvene zvezde 22. ili 23. novembra na stadionu ‘Čair’.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter