7
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

PROMENA PRAVILA: FSS će od sada drakonski kažnjavati nameštanje utakmica i ne samo to…

Objavljeno: 11.11.19 u 18:03

Fudbalski savez Srbije je u želji da zaustavi nameštanje utakmica odlučio da na sednici Disciplinske komisije FSS uvede nova i pooštri postojeća pravila.

Podsetimo, nedavno su fudbaleri Kabela i Smedereva kažnjeni oduzimanjem deset bodova, a uskoro bi kazne za takve prekršaje mogle da budu značajno oštrije.

Član 80 Disciplinskog pravilnika je promenjen. U njemu se kaže da ‘Igrač, fudbalski radnik, klub, sudija ili neki drugi učesnik na utakmici ili takmičenju koji zahteva ili učestvuje u neregularnosti ili stimuliše druge‘ na aktivnosti kojima se krše propisi fudbalskih igara će biti kažnjen

– Igrač ­zabranom igranja od 6 meseci do 2 godine;
– fudbalski radnik, sudija ili drugi učesnik na utakmici ili takmičenju ­ zabranom vršenja funkcije od 1 do 2 godine ili zabranom vršenja bilo kakve aktivnosti u vezi sa fudbalom;
– klub oduzimanjem do 30 bodova ili kaznom do 30 negativnih bodova,
– klub vraćanjem u dva ranga niži stepen takmičenja ili vraćanjem u najniži stepen takmičenja, a u težem ili ponovljenom slučaju isključenjem iz budućih takmičenja tokom jedne ili dve takmičarske sezone;

Uz to, Fudbalski savez Srbije dodao je i novi član Disciplinskog pravilnika koji se odnosi na napuštanje terena u toku meča, koje je postalo sve „veći trend“ među klubovima. Tako je prošle godine Dinamo Vranje napustio teren nezadovoljan suđenjem, a ove je to uradila Inđija.

Klub i igrači tima koji se u toku meča svojevoljno povuku sa terena, ili neaktivnim stavom na terenu (sedenje, ležanje, stajanje u mestu i sl.) odbiju da nastave meč, kazniće se:

– igrač koji inicira privremeni prekid igre – kaznom u trajanju od 6 meseci do godinu dana zabrane igranja;
– fudbalski klub učesnik Superlige i Prve lige Srbije – oduzimanjem od 3 do 12 bodova, odnosno od 3 do 12 negativnih bodova i novčanom kaznom u iznosu od 500.000,00 (petstotinahiljada) do 5.000.000,00 (petmiliona) dinara;
– fudbalski klub učesnik Srpske lige i nižih liga – oduzimanjem od 3 do 12 bodova, odnosno od 3 do 12 negativnih bodova i novčanom kaznom u iznosu od 100.000,00 (stohiljada) do 500.000,00 (petstotinahiljada) dinara.

Kazne su predviđene i za trenere ili fudbalske radnike koji podstrekavaju privremeni prekid igre – i biće kažnjeni od šest do osam godina van fudbala.

FOTO: FK Crvena zvezda 

0
0

7 Komentara

  1. A, hoće li biti neko kažnjen ako publika svojevoljno na tribinama skandira izlive mržnje prema državi Srbiji i poziva na linč srpskoga naroda?! Ne, naravno u tom slučaju će se čekati da se slegne prašina i takav klub će biti kažnjen sa igranjem na svom terenu bez publike na 2 utakmice! Bravo za Kokezu i FSS! Živelo bratstvo i jedinstvo naših naroda i narodnosti! Svi smo mi Tito! I posle Tita – Tito!

    0
    0
    Odgovori
  2. Napuštanje terena od strane kluba je samo posledica a ko će kažnjavati uzročnike za takvo stanje to se ne pominje! Ko će i kako kažnjavati klub čiji navijači vređaju državu Srbiju i pozivaju na klanje srpskog naroda, to se nigde ne pominje! Nažalost, mi smo “š” država! da je sreće, prvo bi se uvele drakonske kazne za vređanje države Srbije i za poziv na genocidno uništenje srpskog naroda!

    0
    0
    Odgovori
  3. A kazna za sudije koji ne svira penal za Zvezdu odmah da se uvede u pravilnik drakonske kazne za klub koji uzme bod zvezdi I sudiju jer nije svirao 3 penala I kad ne udje u sesnaesterac Mora I na 32 metara to je zvezdanaesterac.

    0
    0
    Odgovori
  4. A kako ces kaznjavati slucajeve kao mec Zvezda -Indjija? Kako ces kaznjavati sve ostale tipove namestaljki ,svoje sudijske podanike koji nepogresivo drze stranu zvezdi? Ali, moraes nesto poduzimati, ili ti tu biti neces !
    A to sto je Savo prihvatio da ode sa njim na druzenje, to mu Grobari nece prostiti. Naivan je ispao jer je prihvatio poziv Kokeze koji je pozeleo da amortizuje na taj nacin pritisak grobara. TO je zaista nedopustivo da trener Partizana, kojieg usput pljackaju organi istog tog Kokeze, bude fikus takvog lopova.
    Partizan se saginjati nece!

    0
    0
    Odgovori
  5. Sam ce sebe kazniti.hahahahahahahahaha
    Kokeza kralju.
    Kad tad ces na robiju a tad ce da te ka.. svaki Grobar zapamti

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter