0
Domaći fudbal

SLS: Partizan lako sa Inđijom, prednost Zvezde sada ‘plus osam’ (VIDEO)

Objavljeno: 10.11.19 u 18:45

U poslednjem meču 16. kola Superlige Srbije Partizan je u Humskoj sa 3:0 (1:0) pobedio Inđiju i smanjio prednost lidera Crvene zvezde sa deset na osam bodova.

Vest da je Crvena zvezda ispustila dva boda u Ivanjici nije bila toliko radosna za crno-bele, jer je daleko tužnija vest bila smrt mladog navijača Partizana Isaije Pantića koji je izgubio bitku sa opakom bolešću. Ipak, ta tragična vest nije uticala na četu Save Miloševića i Inđija je pobeđena sa 3:0.

Crno-beli su dobro otvorili utakmicu i već u 5. minutu je Šćekić pogodio prečku. Partizan je pokušao u 14. minutu preko Tošića iz slobodnog udarca, ali je njegov dobar udarac zaustavio Preković. Partizan je poveo u 17. minutu, posle neopreznosti u odbrani Inđije Sadik i Asano su odigrali dupli pas, Nigerijac je pokušao da se namesti, iz drugog plana dotrčao je Tošić i zakucao je loptu u mrežu 1:0.

Posle pet minuta igre Partizan je mogao do drugog gola, korner je izveo Suma, Pavlović je loptu prebacio do Sadika, ovaj je pokušao, ali je Preković odbranio. U 30. minutu utakmica je prekinuta na pet minuta. ‘Grobari’ su skandirali protiv predsednik FS Srbije Slaviše Kokeze.

Partizan je pitanje pobednika rešio početkom drugog poluvremena. U 51. minutu bilo je 2:0. Korner je izveo Tošić, Pavlović je opet loptu prebacio na drugu stativu, a Šćekić je postigao svoj prvi gol u Superligi Srbije ove sezone. Samo dva minuta kasnije Asano je oboren u kaznenom prostoru, a sudija Ilić je pokazao na penal. Japanac je dobio priliku da šutne i pogodio je za svoj prvi gol u domaćem prvenstvu – 3:0.

U 56. minutu je usledio šok. Posle jednog duela sa igračem Inđije, Šćekić je ostao da leži na travi. Bolnom grimasom je iznet sa terena, čini se da je u pitanju teža povreda kolena, ali će se više znati tokom večeri. U 63. minutu je Inđija imala najbolju šansu, Milosavljev je uposlio Bjeličića, a ovaj je sa desetak metara šutirao tik pored gola.

Partizan je u 65. minutu mogao do četvrtog gola, ali je prvo posle kornera Sume lopta pogodila stativu, Tošićev odbitak je odbranio Preković, da bi Sadik u nastavku bio neprecizan. Završnu šansu imali su gosti u 85. minutu, ali je Dimitrijević bio neprecizan.

Crno-beli su slavili 3:0 u senci tragične smrti Isaije Pantića i teške povrede Aleksandra Šćekića.

PARTIZAN – INĐIJA 3:0
/Tošić 17, Šćekić 51, Asano 53p/

Beograd
Stadion Partizana
Sudija: Milan Ilić

Partizan: Kljajić – Lutovac, Ostojić, S. Pavlović (od 80. minuta Vujačić), Brežančić – Zdjelar, Šćekić (od 59. minuta Pavlović) – Tošić, Suma, Asano – Sadik (od 76. minuta Ivanović). 
Inđija: Preković – Dimitrijević, Rogač (od 46. minuta B. Ilić), Vidić, M. Ilić, Josović, – M. Janjić – Jovanović, Bjeličić, Milosavljev (od 79. minuta Rajevac) – Bastajić (od 57. minuta Banjac). 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter