7
Evrokupovi

SVE SMO DALJI OD CILJA: Dva mesta u Ligi šampiona gotovo nedostižna, ali što je još važnije, i učešće u Ligi Evrope! (FOTO)

Objavljeno: 09.11.19 u 00:01

Što znači, biće mnogo teže da se Srbija visoko kotira na listi nacionalnih koeficijenata.

Crvena zvezda i Partizan su u prethodne dve runde u evropskim takmičenjima doživeli sve poraze bez datog gola, ali i bez ijednog boda, što ih je značajno udaljilo od cilja – 15. mesta na UEFA rang listi.

To bi donelo od sezone 2020/2021 dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona, dok svi ispod će ostati na jednom mestu i, što je još bitnije, bez Lige Evrope.

Umesto toga, igrali bi u novom evropskom takmičenju, Konferencijskoj ligi, koje bi bilo treće po rangu i što nikako ne bi donelo boljitak srpskom fudbalu.

Novim rezultatima Srbija je pala na tek 19. mesto, dok su ispred Hrvati, Grci, Škoti i Kiprani, koje APOEL ‘vuče’.

Uprkos zaostajanju za Kipranima, to 15. mesto na kraju sezone je zasad najbliže Škotima. Seltik je već prošao grupnu fazu LE, a i Rendžers je blizu plasmana u nokaut-fazu iste. Hrvati se nadaju da će Dinamo Zagreb opstati u Evropi, bilo kroz Ligu šampiona ili Ligu Evrope.

Grci imaju Olimpijakos i priliku da u direktnom duelu izbace Crvenu zvezdu u poslednjem kolu u Atini, tako da su nade Srbije da može do preokreta i 15. mesta sve ‘tanje’.

U nastavku pogledajte tabelu i sav bodovni saldo zemalja. Male su šanse da će se nešto promeniti u poslednje dve runde, makar kada je reč o Srbiji.

0
0

7 Komentara

  1. Trebalo bi i sami da se povucemo iz svih takmicenja,ocistimo ovaj sport od raznih Kokeza,Terzica ,Vucelica ….. pa tek onda kad sredimo stanje mozemo da ocekujemo rezultate,kako vecitih tako i manje atraktivnih domacih klubova.
    Ovako prolazimo sto zbog kvaliteta sto zbog navika da nam se sviraju izmisljeni penali i faul za duvanje u vrat.
    U Evropi nismo povlasceni kako smo navikli na nasim livadama.Ubija nas i mitologija da se neko plasi nasih navijaca.
    Kada sredimo stanje,na stadion ce se dolaziti porodicno,nece navijaci voditi klub,vec ljudi koji nisu na poternici.
    Klubovi ce moci da zive od prodaje JEDNOG igraca,a ne pola podmlatka,menadzer ce biti trener,ciji opstanak na klupi zavisi od rezultata a ne od clanstva u partiji.Savez ce voditi najsposobniji a ne najpodobniji.Za sve to potrebna je volja i 3 godine ozbiljnog rada.

    0
    0
    Odgovori
  2. Kod nas je uvek tako ako kimšiji crkne krava a naša uspe da preživi još jedan dan bićemo bolje gazde od njih.Zakonom zabraniti fudbal Ubedljivo najgori sport u Srbiji Najviše para odlazi na njega.Prosek gledalaca na stadionima 15.

    0
    0
    Odgovori
  3. Pa zar uvek Zvezda i Partizan moraju da cupaju Srpski fudbal.Gde su ostali kao na primer Vojvodina,Radnicki Nis,Cukaricki….?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter