Što znači, biće mnogo teže da se Srbija visoko kotira na listi nacionalnih koeficijenata.

Crvena zvezda i Partizan su u prethodne dve runde u evropskim takmičenjima doživeli sve poraze bez datog gola, ali i bez ijednog boda, što ih je značajno udaljilo od cilja – 15. mesta na UEFA rang listi.


To bi donelo od sezone 2020/2021 dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona, dok svi ispod će ostati na jednom mestu i, što je još bitnije, bez Lige Evrope.

Umesto toga, igrali bi u novom evropskom takmičenju, Konferencijskoj ligi, koje bi bilo treće po rangu i što nikako ne bi donelo boljitak srpskom fudbalu.

Novim rezultatima Srbija je pala na tek 19. mesto, dok su ispred Hrvati, Grci, Škoti i Kiprani, koje APOEL ‘vuče’.

Uprkos zaostajanju za Kipranima, to 15. mesto na kraju sezone je zasad najbliže Škotima. Seltik je već prošao grupnu fazu LE, a i Rendžers je blizu plasmana u nokaut-fazu iste. Hrvati se nadaju da će Dinamo Zagreb opstati u Evropi, bilo kroz Ligu šampiona ili Ligu Evrope.

Grci imaju Olimpijakos i priliku da u direktnom duelu izbace Crvenu zvezdu u poslednjem kolu u Atini, tako da su nade Srbije da može do preokreta i 15. mesta sve ‘tanje’.

U nastavku pogledajte tabelu i sav bodovni saldo zemalja. Male su šanse da će se nešto promeniti u poslednje dve runde, makar kada je reč o Srbiji.