11
Analize

UČITI OD BOLJEG: Posle debakla od Engleza treba slediti primer Slavije iz Praga!

Objavljeno: 08.11.19 u 15:55

Češki gigant se sa osam domaćih igrača odupreo Barseloni i Interu, a pored manjeg budžeta od Zvezde za dva stranca je izdvojio osam miliona evra.

U srpskoj fudbalskoj javnosti odzvanja debakl Crvene zvezde u dvomeču sa Totenhemom (0:9) i blaži poraz Partizana od Mančester Junajteda (0:4) koji je daleko od moćnih ‘đavola’. Debakl od Engleza sa ukupnim rezultatom 0:13 je dokaz da nije samo bitno učestvovati u Evropi, zgrnuti milione i onda promašivati sa strancima.

FOTO: FK Partizan

Domaći izbor je sužen, ali čemu škola Crvene zvezde kada nijedan igrač nije blizu prvog tima. Kažu, ima vremena, a temelj moraju da budu naši igrači plus tri investicije čiji učinak donosi prevagu. Sa druge strane, Partizan je stao iza Strahinje Pavlovića, pa pokušavaju još neke mlade igrače na ‘silu’ pre vremena da gurnu u vatru.

Poenta je da se na greškama uči. Pouke su slaba vajda i često se porazi guraju u fioku i idemo dalje. Vladan Milojević je odradio bajan posao tri godine, ali stalno posle poraza se hvata budžeta. Da ipak nije sve u novcu pokazala je Slavija iz Praga kojoj se ove jeseni divi Evropa.

FOTO: Crvena zvezda / Nikola Mitić

Prvo su nadigrali Inter u Milanu, čija je ekipa deset puta skuplja i primili gol tek u zaustavnom vremenu (1:1). Pokazali su umeće, karakter… Da to nije slučanoj pokazala je utakmica protiv Barselone u kojoj su udarili pečat na dobru igru sličnim stilom igre. Upravo tako su zaustavili Lea Mesija.

Odbrana je radila kao sat sa četiri pozadi i na čelu tima je golman iz njihove škole, kao i većina igrača. Čak osmorica čeha i dva majstora fudbala. Rumun Stancu plaćen je pet miliona evra i kao vetar brz napadač Olinga. Nije prošao kao mlad igrač u Genku, a posle pokazanog u Slaviji njegova cena je preko deset miliona evra.

FOTO: Crvena zvezda / Nikola Mitić

Vratićemo se na budžet i istaći da Slavija ima manji budžet za transfere od Crvene zvezde, manje stranaca, ukupno pet. Jedan od njih je tinejdžer iz Brazila koga školuju za veliku scenu. Imaju sistem koji nedostaje našim klubovima i ne koriste se alibijima koji koristi Sava Milošević da nema igrače za rotaciju na tri fronta.

Srpski giganti su izgubili identite, pobedila je Zvezda i Liverpul i Olimpijakos, ali je suština da budu u kontinuitetu sa velikima. Oni jesu bolji, brži plaćeniji… recept ima slavija iz Praga čiji se navijači diče i jesu hit ove sezone u Evropi. Čvrsti domaći temelji i dva stranca, a ne deset…

0
0

11 Komentara

  1. Mi nismo ni Nemacka ni Engleska pa ni Spanija. Nemamo para za kvalitetne igrace a ovi propali ili ostareli nam ne mogu pomoci. Sa 10 stranaca u Zvezdi domaci fudbaleri i skole fudbala su unisteni. Mi bez jake baze ne mozemo nista osim da se ostali klubovi evrope vade na nas ako nam budu i dali fa igramo tamo.

    0
    0
    Odgovori
  2. Ne gospodine nije to ista slavija koju je pobedila vojvodina ali slavija koja je mnogo mnogo mnogo jača. Sad bi i partizan i zvezda dobil 13- 0

    0
    0
    Odgovori
  3. Nije tacno da Slavija ima manji budzet od Zvezde. Slavija ima veci budzet od Sparte koja ima dobrano veci novac od Zvezde.

    0
    0
    Odgovori
  4. Veliko “BRAVO” za komentar g. Mirka Milićevića! Sve je tačno od “A” do “Š”! Samo bih dodao da je u sličnoj situaciji i Ajaks, koji sa 80% igrača iz svoje škole rastura po Evropi! Ali, sve je ovo džaba, jer ne dopire do mozga “četiri jahača Apokalipse” koji vode Zvezdu!

    0
    0
    Odgovori
  5. Jel to ista Slavija koju je izbacila Vojvodina posle Zvezde. Aj ne mlati. Hemija se ili pogodi ili ne pogodi od sezone do dezone.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter