0
Domaći fudbal

ĐURIČIN: Vara se svako ko misli da ćemo lako do bodova u Šapcu

Objavljeno: 08.11.19 u 15:13

U 16. kolu Super lige Srbije, fudbaleri Vojvodine sutra gostuju ekipi Mačve u Šapcu. Umesto u planiranih 14 časova, početak utakmice je pomeren na 18 sati, što znači da će meč praktično biti odigran u večernjem terminu.

Pored termina i tradicionalnog višedecenijskog rivalstva između Mačve i Vojvodine, dodatni razlog za gledaoce da dođu na stadion predstavlja i važnost predstojeće utakmice, s obzirom na to da su obema ekipama bodovi izuzetno bitni kako bi ostvarili svoje ciljeve – Mačvi da obezbedi opstanak, a Vojvodini da izbori plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Jedan od igrača za kojeg se navijači Vojvodine nadaju da bi mogao da „proradi“ u Šapcu i svojim učinkom donese pobedu „staroj dami“ jeste Ognjen Đuričin (24), koji je svestan da njegovu ekipu protiv Mačve očekuje nimalo lak zadatak.

– Ako se pogleda tabela i vidi da je Mačva u dosadašnjem toku sezone osvojila samo četiri boda, jasno je da su kvalitet i uloga favorita apsolutno na našoj strani. Međutim, bez obzira na to, vara se svako ko misli da će nam biti lako da dođemo do pobede u Šapcu. Bez obzira na trenutni plasman, Mačva uopšte nije tako loša ekipa, a na pojedinim utakmicama zaista nije imala ni sreće. Ipak, naš cilj se zna, a to je pobeda – kaže Đuričin.

U prvom kolu ove sezone, Vojvodina je, kao domaćin, u Bačkoj Palanci pobedila Mačvu rezultatom 3:1.

Mislim da će ovo biti dosta drugačija utakmica od te, jer smatram da će Mačva sada igrati još zatvorenije i iz takve postavke pokušati da dođe do boda, koji bi joj mnogo značio u borbi za opstanak. Samim tim, jasno je da će nam biti teško da savladamo njihovu odbranu, te smatram da u napad treba da krenemo bukvalno od prvog minuta. Ako uspemo rano da postignemo gol, put do trijumfa biće nam neuporedivo lakši – ističe Đuričin.

Krilni fudbaler Vojvodine je zadovoljan rezultatima koje je Voša ostvarila u dosadašnjem toku sezone.

Trenutno smo treći, a to je mesto koje donosi plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, što nam je glavni cilj koji smo zacrtali pred početak sezone. Bilo bi dobro kada bismo u najmanju ruku zadržali ovu poziciju do kraja prvenstva, ali da bi se to dogodilo, kod nas ni u jednom momentu ne sme doći do bilo kakvog opuštanja. To posebno ističem zbog toga što smatram da ove sezone imamo najzanimljivije prvenstvo u poslednje tri-četiri godine, jer osim Crvene zvezde, sve ostale ekipe koje su pri vrhu su na pet-šest bodova razlike. Bukvalno jedna utakmica može da odluči da li ćeš biti treći ili peti i zato je jako važno da svakom meču pristupimo maksimalno ozbiljno – rekao je Đuričin.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter