0
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

UEFA KOEFICIJENTI: Hrvati su nas prestigli, Škoti nam dišu za vrat, sve oči uprte u Partizan!

Objavljeno: 07.11.19 u 13:45

Srbija je pre nekoliko nedelja gledala u 15. mesto na UEFA rang listi i nedostajalo je par koraka da do njega i dođemo u narednim nedeljama. Srbija je tako blizu, a tako daleko.

Drugi poraz Crvene zvezde protiv Totenhema uz rezultat 9:0 u dva meča nije doneo ništa nacionalnom koeficijentu Srbije. Nisu ni ostali rezultati u prethodnim kolima išli na ruku našem koeficijentu.

Seltik je savladao Lacio, Bazel Hetafe, Dinamo je remizirao sa Šahtjorom u oba duela. Hrvati su nas ponovo preskočili i nalaze se na 17. poziciji. Remi Dinama doneo je Hravatskoj 0,250 bodova, što je bilo dovoljno za skok na listi.

Srbija treba da brine zbog Škota i Švajcaraca koji su nam se dodatno približili. Ukoliko Seltik ili Rendžers zabeleže jedan remi Srbija će pasti za još jedno mesto. Pošto je razlika 26,650 koliko ima Srbija u odnosu na 24,625 koliko je sakupila Škotska.

Švajcarcima se svaki bod deli sa pet, zbog toga nešto sporije napreduju, međutim oni jedini u ovom krugu konkurenata za 15. mesto imaju tri tima u igri i 22.800 bodova.

Španski Hetafe gostuje Bazelu, Lugano dočekuje Malme, dok Jang Bojs putuje Fejnordu. Iako u ovom trenutku ne postoji pretnja da će nas prestići, Jang Bojs i Bazel imaju realne šanse da se plasiraju u plej-of Lige Evrope.

Apoel igra protiv Karabaga, a kipranima je jedan bod dovoljan da se popnu na 15. mesto i da ‘skinu’ Grke. Grci se isto kao i mi nisu proslavili prethodnih nedelja, te je malo verovatno da će nam zakomplikovati situaciju.

Oči srspke javnosti uprte su u Mančester gde se navijači nadaju da će ‘osvetlati’ obraz srpskog fudbala crno-beli. Neće imati lak posao jer gostuju Mančester junajtedu, ali imaju u svakom slučaju čemu da se nadaju.

FOTO: FK Partizan / Miroslav Todorović 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter