0
Domaći fudbal

SANIČANIN: Da vratimo igru iz prvih sedam-osam kola!

Objavljeno: 07.11.19 u 15:30

Još dva dana su ostala do utakmice između Mačve i Vojvodine u Šapcu, u okviru 16. kola Super lige Srbije.

Tokom čitave nedelje, fudbaleri Vojvodine vredno treniraju u svom FC „Vujadin Boškov“, a kako se dan utakmice polako približava, tako su i njihove misli sve više usmerene na konkretne zadatke koje će morati da ispune kako bi se kući vratili sa tri osvojena boda, što je svakako cilj crveno-belih u predstojećem meču.

Međutim, iako će u Šapcu imati napadačke ambicije, ekipa Voše svakako neće smeti da zapostavi ni odbranu, koja je ove sezone na većini utakmica dosta dobro funkcionisala. Uostalom, Vojvodina je u prvih 15 kola primila 15 golova, a manje pogodaka od nje su primili samo Čukarički (osam), Partizan (devet) i Crvena zvezda (10).

Velike zasluge za to pripadaju i stamenom štoperu Siniši Saničaninu (25), koji ističe da njegov tim u Šapcu očekuje nova nimalo laka utakmica.

– Protiv Mačve ćemo sigurno imati jedan težak meč. Uostalom, za nas je do sada svaki bio takav. Međutim, ići ćemo na osvajanje tri boda i ukoliko cela ekipa bude pružila najviše što može, uveren sam da nećemo imati problema da dođemo do pobede. Mislim da svi moramo da se potrudimo oko toga da vratimo igru koju smo imali u prvih sedam-osam kola ove sezone, kada smo stvarno dobro igrali i bili na samom vrhu tabele – kaže Saničanin.

Bez obzira na nedavni visok poraz od Partizana, on je zadovoljan onim što je njegova ekipa uradila u prvih 15 kola šampionata.

– Zadovoljan sam i mislim da svi moramo biti zadovoljni, pogotovo ukoliko se u obzir uzme to kako je bilo prošle sezone. Sada smo treći na tabeli i do kraja sezone imamo obavezu da budemo najmanje među prva četiri, jer to je cilj koji je klub postavio ispred sebe. Zato moramo samo nastaviti ovako i pokušati da podignemo igru na još viši nivo, te sam siguran da ćemo, u tom slučaju, zacrtani cilj i ostvariti – napominje Saničanin.

Ipak, osvojiti mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope neće biti nimalo lako, pogotovo što ove sezone ima više ekipa sa identičnim ambicijama poput Vojvodine.

– Pored Crvene zvezde i Partizana, kao glavne kandidate za mesta koja vode u evropska takmičenja vidim još Čukarički, TSC i Radnički. To su sve vrlo kvalitetne ekipe, a razlika između timova na tabeli je vrlo mala. Zato očekujem dosta neizvesnu borbu do samog kraja sezone, ali verujem da ćemo ipak uspeti da ostvarimo ono što želimo, a to je da Vojvodina ponovo zaigra u Evropi – rekao je Saničanin.

Utakmica između Mačve i Vojvodine u Šapcu igraće se u subotu, sa početkom u 14 časova.

FOTO: Vojvodina / Jelena Grlić 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter