0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

NASLEDNIK ŠAPIĆA ZA HS: Talentovani fudbaler Čukaričkog poručuje – Spreman sam za velika dela!

Objavljeno: 07.11.19 u 14:49

Osećaj je sjajan kada se takmičiš sa seniorima i želim sledeće sezone da budem deo najboljeg tima – rekao je kapiten omladinaca Čukaričkog Stefan Radojičić.

Škola Čukaričkog poseduje talente, oni se bruse za prvi tim i vremenom postaju oslonci tima sa Banovog brda. Uspešno već godinama po tom sistemu funkcioniše Čukarički. Jedan od igrača sa stažom u mlažim kategorijama je i aktuelni kapiten omladinske ekipe Stefan Radojičić. rođen 2001. godine.

Defanzivac se polako sprema za seniorski nastup u crno-belom dresu.

– Pre nekoliko godina sam dobio poziv da se iz Krušika preselim u Čukarički. Izvagao sam da je najbolje da budem deo kluba koji je u usponu, gde mladi fudbaleri mogu da napreduju i sve za sada ide prema planu. Prošao sam mlađe kategodije i ostaje još ova sezona omladinskog staža – ističe mladi Radojičić.

FOTO: FK Čukarički

Naporan rad se isplati, samo je važno strpljenje.

– Posle potpisanog profesionalnog ugovora znao sam da je to jedna epizoda. Bitan korak i podstreh da radim još više i dokazujem se dobrim učinkom na terenu. Nije lako potvrđivati kvalitet, a moja uloga pozadi traži uvek maksimalan odnos prema zadacima – poručuje Radojičić.

Uloga kapitena je često delikatna ističe mladi fudbaler.

Pokušavam da dajem primer saigračima i da budemo jedinstveni. Trener Kaplanović je skockao sistem da delujemo kao tim u kojem su svi jednaki. Pobede donose samopouzdanje, a iz poraza se uči, sve sa ciljem da sutra budemo dobri na glavnoj sceni – rekao je Radojičić.

Bliži se trenutak kada će naslediti Stefana Šapića.

– Jednom nedeljno nas nekoliko radi sa prvim timom i trenerom Veselinovićem. Osećaj je sjajan kada se takmičiš sa seniorima, a želim sledeće godine da budem deo najbolje ekipe. Ovo je sve uvod u nove zadatke i nastupao sam pre par nedelja u prijateljskom duelu sa Radnikom iz Bjeljine. Seniorski fudbal je nešto sasvim drugačije od posla koji smo do sada radili – rekao je talentovani fudbaler Čukaričkog.

FOTO: FK Čukarički

Otkriva Stefan ko mu je fudbalski uzor.

– Gledam velike ekipe, a nekako od naših mi se svideo stil Nemanje Vidića. Volim da igram agresivno i da pokazujem svoju brzinu u duelima sa napadačima – otkriva defanzivac.

Ima i dodatni motiv u karijeri.

– Želim da se izborim za dres Srbije. Igrao sam na turniru u Izraelu i lepo je kada se boriš za svoju zemlju. Imamo drugi krug kvalifikacija u Martu, a došao je sada i selektor Lešnjak koji me poznaje. Radio je i u Čukaričkom. MOje je da radim i svaku priliku iskoristim u pripremama za nastupe u najboljem timu Čukaričkog – poručuje Radojičić u razgovoru za HotSport.

FOTO: FK Čukarički

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter