6
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

LIGA EVROPE: Mančester nije dozvolio iznenađenje, Partizan svoju sudbinu rešava u Holandiji (VIDEO)

Objavljeno: 07.11.19 u 22:51

U 4. kolu ‘L’ grupe Lige Evrope Partizan je na ‘Old Trafordu’ poražen od Mančester junajteda 3:0 (2:0) i otežao je svoje šanse u borbi za proleće u Evropi.

Ljudski je nadati se, ali je srpski fudbal u samo dve večeri shvatio gde smo mi, a gde je Evropa. Hrabro je želeo Partizan da se suprotstavi ‘crvenim đavolima’, dobro izgledao do tog prvog primljenog gola u 22. minutu, a onda je Mančester rutinski završio posao.

U 3. minutu smo videli prvi gol, Rašford je gurnuo loptu za Marsijala, a Francuz pogodio. Ipak, gol je poništen zbog ofsajda. Samo dva minuta kasnije novi gol i to za Partizan, strelac prelepog gola bio je Sadik, ali i taj pogodak je opravdano poništen zbog ofsajda.

U 9. minutu dve šanse za ‘crvene đavole’. Prvo je posle ubacivanja Van Bisake, Rašford šutirao pored gola, da bi nekoliko desetina sekundi kasnije loptu Mati skinuo Stojković. Mančester je do gola mogao u 15. minutu, ali je Rašford šutirao preko gola.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Mančester junajted je poveo u 22. minutu kada je Mek Tomini dodao loptu do Rašforda, ovaj sjajnom dijagonalom pronašao mladog Grinvuda, ovaj pobegao Uroševiću i pogodio za 1:0. Partizan je prvu kakvu takvu šansu stvorio u 26. minutu, šutirao je Suma sa distance, ali neprecizno. U 33. minutu bilo je 2:0. Urošević nije uspeo da ispuca loptu, pogodio je jednog igrača Mančester junajteda u visini kaznenog prostora, lopta se odbila do Marsijala, ovaj kao šilo došao do peterca i gurnuo loptu pored Stojkovića.

Samo dva minuta kasnije Francuz je mogao do još jednog gola, ali mu je lopta pobegla iskosa i tukao je preko gola. Novu šansu tim sa ‘Old Traforda’ je imao u 42. minutu, pokušao je Rašford, ali je Stojković bio na mestu. Na poluvremenu je ostalo 2:0.

Junajted je drugo poluvreme otvorio golom. Bila je to sjajna akcija u 49. minutu, Mata je loptu prebacio na levu stranu, Jang je na ivici kaznenog prostora ostavio za Rašforda, a ovaj pogodio za 3:0.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Tri minuta kasnije ‘crveni đavoli’ su imali novu šansu, Jang je šutirao iz slobodnog udarca malo pored gola. U 58. minutu Stojković je sprečio novi gol, tukao je sa distance Fred, ali je čuvar mreže Partizana bio na mestu. Dva trenera su potom krenula da vrše izmene i šansu daju mladim snagama, Savo Milošević je na teren uveo Filipa Stevanovića.

Usledio je miran period utakmice, Partizan je nešto pokušavao da uradi nošen pesmom ‘Grobara’ sa tribina, ali bez promene rezultata. Mančester junajted je slavio sa 3:0 i overio plasman u nokaut fazu Lige Evrope.

Sa druge strane računica Partizana je sada sasvim jasna, a to je samo pobeda nad AZ Alkmarom za tri nedelje u Hagu, a potom i trijumf nad Astanom u pobedu ili remi Mančestera sa Holanđanima na Old Trafordu u poslednjem kolu.

MANČESTER JUNAJTED – PARTIZAN 3:0 (2:0)
/Grinvud 22, Marsijal 33, Rašford 49/

Stadion: Old Traford
Sudija: Matias Gestranijus (Finska)

MANČESTER JUNAJTED: Romero – Van Bisaka, Megvajer, Roho, Jang – Mektominej (od 75. Lingard), Fred (od 63. Garner), Mata – Grinvud, Rašford (od 67. Pereira), Marsijal.
PARTIZAN: Stojković – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Zdjelar, Šćekić – Suma, Natho (od 60. Tošić), Asano (od 69. Stevanović) – Sadik.

0
0

6 Komentara

  1. Ocekujemo zvanicno saopstenje kluba po pitanju sudjenja, jer partizan moze da izgubi samo ako sude ptotiv njega? Naravno i vuletica ,jer je ocigledno da su se svi urotili protiv ove nistarije.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter