Bivši selektor Srbije dotakao se i rada aktuelnog selektora ‘orlova’ Ljubiše Tumbakovića i sukoba koji se nedavno pojavio sa Lukom Jovićem.

Antić smatra da Tumbaković nije na pravi način pristupio problemu koji se pojavio, a potom je i obrazložio.


– Tumbaković bi kao čovek fudbala trebalo da više vodi računa o tome kako se rešavaju problemi u reprezentaciji. Ne radi se to preko medija… Po ko zna koji put bavimo se sporednim, a ne konkretnim problemima – rekao je Radomir Antić u izjavi za ‘Kurir’ i dodao:

– Neverovatno je da se kod nas neke stvari ponavljaju. Znam o čemu se radi i kuda sve to vodi, ali ne želim da učestvujem u tome.

Ako neko ume da stvori dobru atmosferu u nacionalnom timu, to je onda Antić.

– Pokazao sam da se kod nas nešto može napraviti, iako je bilo mnogo gore nego što je sada. Pitate se kako je meni uspelo, a drugima nije. Zato što sam pravio ambijent na bazi povratne komunikacije. Dobri igrači ne podrazumevaju i dobar tim. Opet, dobra atmosfera uvek pravi i daje dobar rezultat. Kvalitetna analiza problema je pola rešenja istog. Krajnje jednostavno.

Antić se dotakao i dešavanja u Superligi Srbije

– Gledam šta se dešava u Superligi Srbije, gledam te penale, suđenje, celokupan ambijent na utakmicama… Mene to mnogo boli – rekao je, a potom spomenuo i prekide na utakmicama njegovog bivšeg kluba Partizana.

– Svaka Partizanova utakmica bila je do sada prekinuta. To nije u skladu s velikom istorijom takvog kluba. Kako se ti problemi rešavaju – ne znam, ali to je naša realnost. To nije dobro – podvukao je bivši trener Reala, Atletika i Barselone.