0
Domaći fudbal

BISER BRANI NA KROVU: Marko Ilić briljira na golu Voždovca!

Objavljeno: 04.11.19 u 11:52

Više nije nepoznanica za fudbalsku javnost – Voždovac u svojim redovima ima biser među stativama.

Marko Ilić od početka sezone sjajno brani, i jedan je od najzaslužnijih za visok plasman Voždovca na tabeli Linglong Superlige Srbije.

Ilić je po oceni kompletne sportske i stručne fudbalske javnosti bio najbolji pojedinac Voždovca na terenu u većini utakmica i u nekoliko navrata sačuvao je svoj gol kada je lopta već bila viđena u mreži. Od samog početka sezone brani na zavidnom nivou i pokazuje da Srbija neće morati da brine za mesto među stativama u budućnosti.

Mladi Ilić je u međuvremenu zavredio i poziv u mladu reprezentaciju Srbije, u kojoj je bio jedan od najboljih pojedinaca u mečevima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, što je takođe privuklo pažnju i medija van naše zemlje.

U jučerašnjem meču protiv Radnika (2:2) Ilić je nekoliko puta branio “neodbranjivo” i bravuroznim odbranama naterao je čak i navijače Radnika na aplauze.

Ostaje žal što nismo vratili kući sva tri boda sa ovog teškog gostovanja, ali to je fudbal, idemo dalje ka svom cilju i najbitnije je da ostanemo fokusirani i da nas ovo ne poremeti sa našeg puta. Teško je kada ispustite prednost od dva gola, ali ćemo se već u sledećem meču vratiti još jači. Što se tiče pohvala za odbrane, naravno da gode, i lepo je kada javnost primeti vaš trud i formu, ali ostajem čvrsto na zemlji i nastavljam da radim jer su veliki izazovi tek predamnom. Željno iščekujem svaki trening i svaku utakmicu, “gladan” sam novog znanja i želim da uvek napredujem što više.

Sjajnim odbranama u dresu mlade reprezentacije privukao je pažnju evropske javnosti koja ga je često isticala kao krucijalnog igrača našeg tima.

Pre svega zaista sam zahvalan na šansi koja mi je pružena i mislim da sam privilegovan zbog toga što imam priliku da predstavljam svoju zemlju i nosim dres mlade reprezentacije. Mislim da sam opravdao poverenje selektora, zadovoljan sam onime što sam pružio. Imam sjajnu saradnju sa selektorom Ilijom Stolicom, kao i sa trenerom golmana, Miljanom Vesićem i nadam se da ću u budućnosti takođe zaslužiti poziv u reprezentaciju i predstavljati svoju zemlju na najbolji mogući način – ističe Ilić. 

Voždovac trenutno zauzima šestu poziciju na tabeli Linglong Superlige Srbije sa osvojenih 25 bodova. U narednom meču Zmajevi gostuju ekipi TSC koja se nalazi na petom mestu tabele sa 28 bodova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter