0
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

UMAR SADIK: Nisam čuo da me kritikuju zbog toga što ne postižem golove!

Objavljeno: 03.11.19 u 10:55

Umar Sadik je protiv Vojvodine postigao svoj deseti gol u sezoni, a imao je šta da kaže povodom kritika da teško trese mreže protivnika.

Kada napadač na jednoj ili dve vezane utakmice ne postigne gol odmah se na njega krene drvljem i kamenjem. Umar Sadik je posle lošeg izdanja na Banovom Brdu bio baš raspoložen protiv Vojvodine, postigao je gol, ali i asistirao. Posle meča Nigerijac je govorio o kritikama na njegov račun.

– Iskren da budem, ne znam da se neko žalio kako ne postižem golove. Nikad nisam čuo tako nešto. Ovde sam da bih pomogao saigračima, zarad Partizana, a ne da bih ulepšavao svoj profil i statistiku. To i radim, videli ste da sam protiv Novosađana dvaput asistirao – rekao je Sadik, a preneo je ‘MocartSport’.

Nigerijcu je posebno draga bila asistencija za Bibrasa Natha.

– Nikad nije lako vratiti se posle poraza. Pokazali smo snažan karakter, što smo i očekivali, jer smo hteli da demonstriramo kako smo i na psihološkom planu jaki. To mi je posebno drago. Moramo da uđemo u svaki meč snažno, od prvog minuta, kao što je bio slučaj u subotu – rekao je Sadik.

Snažni napadač se osvrnuo i na gostovanje Mančester junajtedu u četvrtak na ‘Old Trafordu’.

– Nikad se ne zna. Moramo i u Engleskoj da pokažemo ispravan mentalitet, videćemo šta će nam to doneti. Za mene će utakmica na Old Trafordu biti poseban doživljaj, jer inače navijam za Mančester. Jedva čekam da počne.

Umar Sadik je dodao da lakih utakmica nema, čak one bile i u Kupu Srbije protiv niželigaša.

– Nema lake utakmice u fudbalu. Makar bio i kup meč. Ako niste spremni – ispašćete. Nijedan rival ne može olako da se shvati. U Ligi Evrope smo igrali protiv Mančestera, izgubili smo, a onda smo šest dana kasnije poraženi i u susretu domaćeg prvenstva, što govori u prilog tome da nema lakih utakmica – zaključio je Sadik.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter