14
Domaći fudbal

FOTO: Privatna arhiva

VLADIMIR VULETIĆ ODGOVORIO KOLINDI: Od 1962. godine nijedan Hrvat nije igrao za Partizan

Objavljeno: 01.11.19 u 21:03

Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić objasnio je Hrvatima da njihov sunarodnik nijedan nije došao u Humsku od 1962. godine.

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović istakla je da je Rijeka svojevremeno bila filijala Crvene zvezde i Partizana. Hrvatskom RTL-u odgovorio je danas drugi čovek Partizana Vladimir Vuletić.

– FK Partizan drži da je od svog osnivanja pravi kosmopolitski klub u kojem su sa zadovoljstvom nastupali igrači brojnih nacionalnosti. S NK Rijeka je odigrao puno teških i neizvesnih utakmica – češće smo se radovali, ali smo imali i neke bolne poraze, kao onaj u dve utakmice finala Kupa 1979. Bili smo žestoki sportski rivali kako za vrieme SFRJ, tako i 1999, kad nas je žreb spojio u kvalifikacijama za Kup UEFA. Međutim, nema podataka da je ikada neki igrač Partizana otišao za Rijeku. Dvojica jesu iz Rijeke došli u Partizan, ali je zanimljivo da je tu reč o igračima koji potiču ili iz Srbije kao Marjanović, ili iz Republike Srpske kao Sredojević. Dodajmo, pritom, da od 1962. nijedan hrvatski igrač nije ni igrao u Partizanu – istakao je Vladimir Vuletić.

On je dodao da su više igrače do rata 90-ih razmenjivali Crvena zvezda i Dinamo, te je iskoristio priliku da ‘čačne’ ova dva kluba.

– Ako već tražite „rezervne klubove“ ili „filijale“ među klubovima s prostora nekadašnje SFRJ, za vreme postojanja te države i njene lige, flagrantan primer jako lepe, uspešne i dugotrajne saradnje je srdačan odnos Dinama i Crvene zvezde. Ta dva kluba su, posebno u sedamdesetim i osamdesetim godinama, praktično sve do raspada SFRJ, razmenila jako veliki broj igrača – istakao je Vuletić i dodao:

– Sve u svemu, kosmopolitizam Rijeku i Partizan upravo jedino, a to nije malo, i veže, dok se za Dinamo i Crvenu zvezda može zaključiti – similis simili gaudet, odnosno, sličan se sličnome raduje.

Od raspada SFR Jugoslavije i rata na ovim prostorima mali je broj primera da su fudbaleri iz Hrvatske dolazili u Srbiju, dok je veći broj Srba igrao u ‘komšiluku’. Crvena zvezda je od tada za trenera imala Roberta Prosinečkog, dok je Partizan, zanimljivo, a Vladimir Vuletić je izgleda zaboravio, 2017. godine upravo iz Rijeke na pozajmicu doveo napadača Teofilijusa Solomona (naravno nije reč o Hrvatu).

0
0

14 Komentara

  1. da a mance nije bio ustasa hahahahahahahahahahahha pa vama su sve ustase i siptari i talibani i to do dana danasnjeg bolje da ne nabrajam

    0
    0
    Odgovori
  2. Verovatno je franjo tudjman bio srbin?najveca legenda stjepan bobek takodje srbin?zlatko cajkovski,branko zebec,ivan curkovic najvece legende kluba takodje srbi? 45.kad je ekipa istrcala prvi put na teren bilo je u njoj 8 hrvata,1 makedonac1 rumun i 1 srbin.klub je preseljen u beograd zbog straha od velikosrbskog nacionalizma i za njega su morali da navijaju sva vojna lica i visoki politicari i da seju strah u narodu od nadirujuce ljubavi prema zvezdi.Profa je takodje dete iz te komunisticke ideologije,a i nije srbin.

    0
    0
    Odgovori
    • Od velikosrpskog nacionalizna preseljen u Srbiju,bravo ti ga baš pogodi.Ovog Cezara ne cenim,jer jedan ozbiljan univerzitetski profesor ne treba da tračari.Matica Srpska je osnovana u Budimpešti pa je verovatno i ona zbog velikosrpskog nacionalizma u Mađarskoj preseljena u Novi Sad.Ovde postoji razlika samo u tome što je Matica stvarno osnovana u Budimpešti ,a Partizan u Beogradu,čiji su osnivači bili Peko Dapčević,Svetozar Vukmanović -Tempo,Ratko Vujović i Koča Popović,očigledno da niko od njih nije bio Srbin,po onome kako ti procenjuješ nacionalnost.

      0
      0
      Odgovori
      • Ti generali koje nabrajas su morali da navijaju za partizan,a secanje i znanje ti je vrlo plitko.skupstina grada zagreba je odbila titovu odluku da se partizan smesti u zagreb sa obrazlozenjem da oni imaju dinamo i da im ne treba i drugi kub.isto je bilo i u splitu,gde je pokusano da se ugura ovaj mutant.onda je broz rekao da ga smesti u begrad kao klub jugoslavense narodne armije.svi podaci su skinuti sa googla ali i danas ima neoborivih dokaza da je mutant rodjen u hrvatskoj,da su za njega u prvim danima igrale ustase i domobrai(bobek,zebec,cajkovski…)a klubom su do nedavno rukovodili tudjman,curkovic…ne odricite se svoje majke.normalni je da i ustase imaju svoj klub

        0
        0
        Odgovori
  3. VULETIĆ JE APSOLUTNO U PRAVU !!! Nisu to bili hrvati.SVE SU TO BILI USTAŠE ILI DOMOBRANI,po zadatku.partizan i danas ispunjava svoju prvobitnu ulogu,SA RAZBIJE SRBSKO JEDINSTVO I SLUŽI SVOJIM GOSPODARIMA KROATO-KATOLIČKOM MILJEU

    0
    0
    Odgovori
  4. da li je moguce da jedan asistent na pravnom fakultetu toliko se pravi pametan,da posle one sednice partizana koja je objavljena i njegovim glupostima sa pravne strane izjavljene i dalje pametan…to je nesto strasno…a to da li je partizan bio u saradnji sa klubovima iz hrvatske ili nije od tebe me cini patriotu niti ces dobiti plus kod navijaca…ne zaboravi da isti ti navijaci „patriote“kojima pokusavas da udjes pod kozu podjednako ne vole i gej populaciju kojoj ti pripadas…a ceo pravni fakultet gde si asistent i svi ostali znaju za tvoju neizmernu ljubav prema muskom polu…izmedju ostalog jedva cekas da uskocis u musku svlacionicu i satro vodis navijanje dok se oni tusiraju…

    0
    0
    Odgovori
  5. Profo, ne treba da se pravdaš, vi ste sad tim iz Srbije. Ali osnovani ste između ostalih i od strane Hrvatskih i Jugoslovenskih komunista, sa ciljem da se u srpsku neopredeljenu omladinu, koja je masovno počela da navija za C.Zvezdu, unese još jedna podela. Zato su Hrvatski komunisti i naredili hrvatskim klubovima da svoje najbolje igrače puste u JSD Partizan, i na taj način oslabe C.Zvezdu, kao masovni srpski klub. I vi ste taj zadatak ispunili a sa podelama nastavljate i danas .

    0
    0
    Odgovori
  6. Vuletiću, kako te nije sramota da toliko lažeš? Da li zaista misliš da si toliko pametan i da ćeš gomilom laži sakriti istinu? Ispadaš još mnogo, mnogo gluplji!!! Ako već prebrojavaš krvna zrnca trenerima i igračima mnogo većih klubova od tvog, kako si zaboravio trenere poput Ante Mladinića i Josipa Duvančića, npr? O igračima je glupo i pisati, jer igrača sa jugoslovenskim državljanstvom, rođenih po bivšim YU republikama, a realno Hrvata u Partizanu je bilo koliko hoćeš… Čak i rođenih u Beogradu, Zemunu… Ako misliš da je to to toliko bitno, „kosmopolito“!!!!!!!!!

    0
    0
    Odgovori
  7. Mars bre svi iz PARTIZANA. PODELISTE NAVIJACE. SAD ONI SA JUGA UBIJAJU. JUG DA SE ZATVORI TAMO NEMA PRAVIH NAVIJACA.
    TO SU DILERI KOJI RADE SA VAMA. VI STE NAJVECI KRIVCI. ZATO NEMA NAS
    PRAVIH NAVIJACA SAMO
    VI I VASI PROFITERI. JUG DA
    SE ZATVORI DOK SE VODJE
    NE UJEDINE. DOSTA BRE
    BRUKE. JEB** VAM FOTELJE.

    0
    0
    Odgovori
  8. Kujtim Salja..Partizan i Dinamo 80-ih, jedna utakmica za reprezantaciju Hrvatske. Lagis, profo, lagis, kao po obicaju..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter