Fudbaleri Crvene zvezde sutra će od 16 časova gostovati proleteru u Novom Sadu gde će u okviru 15. kola Superlige odmeriti snage.

Vladan Milojević je Crvenu zvezdu do sada vodio na 138 mečeva, zabeležio je 99 pobeda. Na ‘Karađorđu’ će imati priliku da upiše i stotu. Milojević je na današnjoj konferenciji rekao da njegov tim ne čeka lak posao.


– Imamo veoma gust raspored i nemamo mnogo vremena za odmor. U sredu smo igrali sa TSC-om, a već sutra nas čeka duel sa Proleterom. Naš rival je veoma disciplinovana i čvrsta ekipa koja ima zanimljiv spoj mladosti i iskustva. Vidi se po rezultatima da su ušli u dobru formu i da nam neće biti lako u Novom Sadu. Umorni smo, ali to je sport, videću danas na treningu na koga mogu da računam, jer i sa zdravstvenim biltenom imamo određenih problema – rekao je šef stručnog štaba crveno-belog tima.

Vladan Milojević se osvrnuo i na veliki broj igrača koje rotira.

– Pokušavam da uspostavim sistem u kom će svaki igrač znati šta treba da radi. Imamo veliki fond fudbalera i mogu da kombinujem tako da se to ne oseti na rezultat. Igračima treba kontinuitet da bi ušli u takmičarsku formu i to je ono čemu svaki trener teži. Vodim se filozofijom da je najbolji igrač onaj koji je zdrav. Imamo i problem sa strancima, ali oni to razumeju. Kad neko bude van protokola ne znači da je nešto loše uradio, jednostavno postoji to ograničenje i moramo da uspostavimo balans.

Crvena zvezda je posle 14 odigranih kola prva na tabeli, ali Milojević ističe da se računi svode na kraju sezone.

– Videćemo, ne treba ulaziti u euforiju. Čukarički igra sjajno, imaju dobre rezultate i sistem koji grade godinama i to im se pozitivno vraća. Tu je i Partizan koji igra dobro, ali i Radnički i Vojvodina koji su takođe neugodni. Ne treba zaboraviti ni TSC, jer se radi o sjajnoj ekipi. Mi smo u utakmici s njima oborili rekord po broju pretrčanih kilometara i to dovoljno govori o ekipi iz Bačke Topole. Izašli su da se nadigravaju sa nama i mislim da je bila kvalitetna utakmica – rekao je Milojević i dodao:

– Nama je prva sledeća utakmica najbitnija. Ako si profesionalac, onda znaš koji su ti prioriteti. Ne vidim zbog čega je Totenhem bitniji od Proletera. Za mene je titula prioritet, a utakmice u Ligi šampiona su satisfakcija za naš dobar rad – podvukao je šef stručnog štaba Crvene zvezde.

FOTO: Crvena zvezda / Tviter