2
Domaći fudbal

NEOSVOJIVA TVRĐAVA: Zvezda je po ovom parametru druga u Evropi ispred Liverpula, Galata i Dinama iz Zagreba!

Objavljeno: 31.10.19 u 09:45

Šampion Srbije je na drugom mestu u Evropi po jednom parametru, a iza sebe je ostavio šampiona Evrope Liverpul.

Statistika često zapadne za oko, a jedan od bitnih podataka, od kako je na kormilu Crvene zvezde Vladan Milojević, je fascinantan, a reč je o nizu bez poraza na domaćem terenu u prvenstvu. Kada su crveno-beli izgubili bitku za bodove na stadionu „Rajko Mitić“? Teško je se setiti, ali tu privilegiju je imao poslednji Partizan 18. aprila 2017. godine u derbiju (3:1). Od tada je popularna „Marakana“ je u šampionatu neosvojiva tvrđava i od tada je prošlo 48 mečeva i 1034 dana.

Kada se uporedi sa prvenstvima u Evropi, šampion Srbije je na drugom mestu sa „srebrnom medaljom“, a vodi Salcburg (51 meč – 44 pobede i 7 remija) veliki rival u borbi za prošlogodišnji nastup u Ligi šampina. Na trećoj poziciji je Liverpul (45 mečeva – 35 – 10). Iza se nalaze Galatasaraj (40 mečeva), Ajaks (34), Dinamo Zagreb i Juventus (25).

Među dvadeset ekipa nalazi se i Čularički trenutno drugoplasirani tim u prvenstvu. „Brđani“ su na svom terenu odigrali 16 mečeva (13 pobeda – 3 remija) i trenutno su na 16.mestu, ispred Bešiktaša, Zenita, Slavije iz Praga i Atletiko Madrida.

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

0
0

2 Komentara

  1. Haha molim vas izbegnite ove gluposti da pisete, ako nemate sta da pisete nemojte ni pisati..ovo mozete da uporedjujete sa balkanskom ligom i onda bi imalo smisla nikako sa evropskom. Srednji klub iz liga petica bi bio prvak ovde, naravno sa postenim sudjenjem

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter