0
Domaći fudbal

FOTO: FK Voždovac

HEROJ ‘ZMAJEVA’: Nišić – Imamo kvalitet za gornji deo tabele!

Objavljeno: 31.10.19 u 14:35

U jučerašnjoj pobedi Voždovca nad ekipom Rada u okviru 14. kola Linglong Superlige Srbije u listu strelaca se upisao i Jovan Nišić i to treći put ove sezone.

Mladi igrač sredine terena ove sezone je nezamenljiv šraf u igri Zmajeva iz Zaplanjske ulice i polako pokazuje sav potencijal i svu raskoš svog talenta za koju je cela stručna fudbalska javnost znala da je poseduje.

Jovan Nišić je prošao školu Partizana, a u redove Voždovca došao je iz Teleoptika, gde je uspeo da pored svog imena ubeleži i 5 golova i 8 asistencija u sezoni 2017/2018. Za reprezentaciju Srbije u mlađim kategorijama ima preko 50 nastupa, a igrao je za selekcije do 17 i do 19 godina.

Takođe, upisao je i prve mečeve u mladoj reprezentaciji Srbije u kojoj će sigurno biti jedan od nosilaca igre u ovom ciklusu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo pod trenerskom palicom Ilije Stolice koji ga odlično poznaje.

Nišić napominje da je spremno dočekao svoju priliku ove sezone i da je verovao u sebe i u teškim momentima.

– Tokom prošle sezone imao sam teške periode u kojima nisam igrao, u kojima sam se privikavao na Superligaški fudbal, ali nisam dozvolio da me to poremeti i smetne sa puta koji sam zacrtao pred sebe. Imao sam uverenje ljudi iz kluba da ozbiljno računaju na mene, vredno sam radio i sačekao svoju priliku. Drago mi je što dobre igre ove sezone prate i dobri rezultati kluba. Tretnuno smo u gornjem delu tabele, jedini smo tim u našoj ligi koji je na svakom meču postigao pogodak, tako da možemo reći da su se kockice poklopile. Ostaje nam samo da vredno radimo i nadgrađujemo sve što smo postigli do sada. U Voždovcu mlad igrač ima sve uslove da se razvija u pravom smeru, i radi kvalitetno na sebi, tako da samo želim da ostanem fokusiran na sebe, na igru i na to da još više napredujem u narednom periodu.

Od strane nekih medija je zbog karakterističnih prodora i lucidnih poteza na sredini terena nazvan “srpski Mesi”, ali Nišić napominje da ne voli nikakva poređenja.

– Fokusiran sam maksimalno na sebe i na svoju igru, na način života, način ishrane i na sve ono što bi trebalo da mi pomogne da postanem sve bolji na terenu. Trudim se da me stvari koje se dešavaju oko terena ne remete, te se ne bavim mnogo onime na šta ne mogu da utičem. Pohvale gode svakako, ali mnogo je rada još predamnom.

Igranje u dresu mlade reprezentacije ističe kao veliku privilegiju i napominje da nema veće časti od nošenja dresa sa državnim grbom.

– Prošao sam kroz sve mlađe selekcije u reprezentaciji i svakako znam šta znači nositi dres Srbije. Ogromna privilegija koja dolazi kao dokaz dobrog rada, pogotovo u mladoj reprezentaciji. Nadam se ću nastaviti sa dobrim igrama, kako u klubu, tako i u reprezentaciji.

Fudbaleri Voždovca nakon pobede nad Radom u narednom meču gostuju ekipi Radnika u Surdulici u meču koji će biti odigran u nedelju.

FOTO: FK Voždovac

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter