0
Domaći fudbal

FOTO: FSS

VELIKI USPEH: Kadeti se pridružili ostalim selekcijama, izborili mesto elit rundi kvalifikacija za EP

Objavljeno: 30.10.19 u 16:32

Posle mnogo neizvesnosti, plasman u elit rundu kvalifikacija za odlazak na Prvenstvo Evrope izborila je i kadetska selekcija Srbije (U17).

Izabranici selektora Dejana Brankovića igrali su nerešeno sa Mađarskom – 0:0 u Minsku, i tako zahvaljujući pobedi protiv Belorusije (2:1), u drugom kolu, uspeli da anuliraju minus iz meča sa Letonijom (1:2) i overe vizu za elit rundu kvalifikacija.

Podvig kadeta dobija na težini ako se zna da su Belorusiju pobedili sa igračem manje, a do remija sa Mađarskom ponovo su morali da ulože dodatni napor, jer su od 66. minuta, zbog isključenja Stankovića, na terenu ostali sa 10 igrača.

___

Na ovaj način kadeti su zaokružili dobre rezultate svih mlađih selekcija Fudbalskog saveza Srbije, jer prethodno su omladinci (U19) u konkurenciji Španije, Rumunije i Litvanije izborili plasman u elit rundu, kao i obe ženske selekcije (U17W i U19W). Kadetkinje su bile uspešne u konkurenciji Češke, Gruzije i Ukrajine, a omladinke su uspeh ostvarile u grupi sa Engleskom, Belorusijom i Kiprom.

Sve selekcije imaće uskoro žreb za elit rundu kvalifikacija koje su na programu u prvoj polovini iduće godine.

Stadion: Dinama u Minsku. Sudija: Nikolas Laforž (Belgija). Žuti kartoni: Žuhi, Stojka (Mađarska), Stanković (Srbija).Crveni karton: Stanković (Srbija) 66.

MAĐARSKA: Šenko, Torok, Zinger, Žuhi, Stojka, Kovač, Farkaš ( od 62, Horvat), Nemet /od 78. Šenderi), Bakoš (od 90+4. Kipsal), Helembai.

SRBIJA: Ćopić, Bojat, Đorđević, Subotić, Miodragović, Stanković, Petković, Bačanin, Cvetićanin (od 88. Stojanović), B.Krstić (od 71. Miletić), Ajdar.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter