0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina / Jelena Grlić

PETAR BOJIĆ: Morali smo pametnije protiv Javora

Objavljeno: 28.10.19 u 16:20

Remijem protiv Javora u 13. kolu Super lige Srbije, fudbaleri Vojvodine ‘skliznuli’ su sa treće na drugu poziciju na tabeli.

Iako je i trenutno mesto zadovoljavajuće u smislu da obezbeđuje plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope naredne sezone, što je glavni takmičarski cilj kluba u ovom prvenstvu, utisak među navijačima, ali i igračima Vojvodine jeste da Voša ima za čim da žali, posebno zbog toga što je na tom meču dva puta vodila i što, realno gledano, ima dosta kvalitetniji tim od Ivanjičana.

Sa time se slaže i vezista Petar Bojić (27), koji je ove sezone, uz Nikolu Drinčića, glavni organizator igre Vojvodine.

– Ako ćemo biti realni, nismo zaslužili da pobedimo protiv Javora. Iako smo pre meča govorili kako do toga ne sme da dođe, praktično čitavu utakmicu odigrali smo nekako mlako, bez one agresivnosti koja nas je krasila do sada. Mislim da sigurno možemo da odigramo bolje, ali i pametnije, pogotovo u situacijama kada imamo vođstvo. Jednostavno, kad u drugo poluvreme uđeš sa vođstvom od 2:1, onda treba malo i razmišljati i „spustiti loptu“, pa makar to i ne bilo naročito lepo za oko, jer bodovi su ti koji se pišu i pamte, a igre se zaboravljaju. Javor je ekipa koja ni nema neku naročitu fudbalsku filozofiju i napadi im se uglavnom svode na to da štoperi dugim loptama „gađaju“ najisturenijeg napadača, tako da mislim da smo morali mnogo bolje to da zatvorimo i sprečimo bilo kakvu mogućnost da primimo i drugi gol. Umesto toga, opet smo kiksnuli kod kuće, što više ne sme da nam se dešava. Ne znam zašto na svom terenu ne igramo kao na strani, gde smo do sada zabeležili samo jedan remi i sve ostalo pobede – ističe Bojić.

On je protiv Javora postigao svoj treći gol ove sezone, u kojoj je do sada zabeležio i šest asistencija, po čemu je najbolji asistent u ekipi.

– Zadovoljan sam zbog toga što smo među prve tri ekipe u ligi i što smo se plasirali u četvrtfinale Kupa, a ne mogu biti nezadovoljan ni svojim igrama, te se nadam da ću barem jednako dobro igrati i dalje. Ako pogledamo unazad, imali smo kikseve samo protiv Voždovca i sad protiv Javora, što uopšte nije loše, pogotovo ukoliko se u obzir uzme to da je liga verovatno najujednačenija u poslednjih nekoliko godina i da je teško bilo koga pobediti – napominje Bojić.

Već u sredu, u 14. kolu Super lige Srbije, Voša će na ‘Karađorđu’ dočekati ekipu Inđije.

– Mislim da će nam to biti još teža utakmica od one protiv Javora, jer Inđiju smatram vrlo dobrom ekipom i njen položaj na tabeli nimalo ne odgovara igrama koje je pružala ove sezone. Međutim, opet se vraćam na to da se igre zaboravljaju, a bodovi pamte, pa zato i na tom meču moramo biti pametniji nego što smo bili protiv Javora. Lepo je davati mnogo golova, ali nije to suština. Eto, primera radi, Čukarički je dao samo 17 golova u ovom prvenstvu, mi 27, a oni su ispred nas na tabeli i to sa utakmicom manje?! To je zato što igraju pametno i na rezultat, te mislim da tako na svakom meču i mi treba da se postavimo. U svakom slučaju, pobeda protiv Inđije nam je obaveza – rekao je Bojić.

Utakmica između Vojvodine i Inđije igra se u sredu od 18 časova na ‘Karađorđu’, a ulaznice za meč ponovo će moći besplatno da se preuzmu na blagajnama stadiona, koje će biti otvorene sat vremena pre početka utakmice. Takođe, za ovaj meč važiće i sezonske ulaznice FK Vojvodina iz prošle sezone.

FOTO: FK Vojvodina / Jelena Grlić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter