0
Domaći fudbal

BILO JE DOSTA POSLA: Radojičić analizirao penale za Zvezdu i Partizan – ‘Sudija je bio uz Mančester’!

Objavljeno: 28.10.19 u 22:40

Član Sudijske komisije i analitičar na TV ArenaSport u emisiji ‘Pregled kola’ ovog puta dao je svoj sud o utakmicama 13. kola Superlige Srbije, ali i duela srpskih timova u Evropi.

Igor Radojičić je imao dosta materijala za analizu, budući da su u Surdulici Crvenoj zvezdi dosuđena dva penala, a Partizanu jedan protiv Spartaka.

Što se njega tiče, sve je bilo čisto.

– Ispravna je odluka kod penala za Zvezdu u petom minutu. Ben je prvi došao do lopte, sklonio je, ali golman ga sapliće i sve je ispravno. I drugi kazneni udarac je bio ispravan. Lopta je pogodila igrača Radnika u ruku. Međutim, sudija nije najboje video ceo kazneni prostor i da je video možda bi pustio da se igra nastavi. Da je sačekao sekund, dva, bio bi mnogo lepši utisak suđenja, jer bi dozvolio prednost posle koje je Zvezda dala gol.

Sporan je bio i prekršaj Jovančića kao poslednjeg igrača, odnosno, Degekena u momentu kada je već imao žuti karton.

– Jeste postojao kontakt Jovančića i Makarića, ali igrač Radnika pravi još jedan kontakt i teatralno pada. I da je svirao prekršaj, ne bi mogli da mu zamertimo. Što se tiče Degeneka, on je imao žuti, ali taj prkeršaj nije bio za žuti. Bitno je koliko povlačenje traje. Nije svako povlačenje za žuti, jer napad nije obećavajući. Igrač Radnika ne ide ka golu, već ka drugom igraču Zvezde.

Ni u Humskoj za Radojičića nije bilo loših odluka.

– Kod prvog gola Partizana se radi o santimetrima, a ukoliko postoji određena dilema onda se prednost daje napadačima. Mislim da je ovde sve regularno kod gola Partizana, jer mi se čini da su bili u liniji. Penal za Spartak nije bio na isteku pola sata, jer nije postojala namera. Jeste igrač Spartaka pao, ali je Sadik bio jači u duelu.

– Kod trećeg gola Partizana nije bilo ofsajda, a penal u drugom poluvremenu bio je čist.

Dotakao se i sporne situacije iz meča Partizan – Mančester junajted, kada crno-belima nije dosuđen jedanaesterac posle igranja rukom mladog Vilijamsa.

– Ovo jeste penal. Ruka čini telo neprirodno većim, nema više onog termina neprirodan položaj ruke. I to je čist penal.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter