7
Domaći fudbal

FOTO: Nikola Mitić / Crvena zvezda

SLS: Zvezda ‘petardom’ odgovorila na ‘petardu’ iz Londona, Radnik nokautirao sam sebe (VIDEO)

Objavljeno: 26.10.19 u 17:20

U 13. kolu Superlige Srbije Crvena zvezda je razbila Radnik iz Surdulice 5:0 (3:0) i zadržala lidersku poziciju na tabeli.

Prija Surdulica Zvezdi i treneru Vladanu Milojeviću kome je ovo bio šesti trijumf nad Radnikom iz istog broja utakmica. Ono što je za stratega šampiona Srbije još važnije jeste da se od poraza protiv Totenhema 5:0 oporavila pobedom protiv Surduličana 5:0.

Crveno-beli su bez šanse stigli do prvog gola. U 6. minutu je kapiten domaćih Pavlović loše vratio loptu ka svom golmanu Kostiću, brži od njega bio je Ben koji je oboren, a sudija Đurđić nije razmišljao i pokazao je na penal. Siguran sa ‘bele tačke’ bio je Pavkov – 0:1.

Samo šest minuta kasnije novi gol za goste. Bio je to mat iz tri poteza, Popović je ispucao loptu, Pavkov je spustio glavom, Vukanović je pretrčao Pavlovića i rutinski matirao Kostića – 0:2.

Tada je inicijativu preuzeo Radnik i stvorio je nekoliko šansi. Prvo je u 16. minutu šutirao Bojić, a paradom gol spasao Popović. Samo minut kasnije pokušao je i Kostić, ali je slabo šutirao za Popovića. U 25. minutu šut sa distance okušao je Dimitrov, ali je bio neprecizan. Isti igrač je u 28. minutu centrirao sa desnog boka, pogodio je u glavu 204 cm visokog Markovića, ali je ovaj šutriao pravo u golmana Crvene zvezde.

Crveno-beli su tek posle 20 minuta od drugog gola stvorili šansu. Pobegao je Garsija odbrani Radnika, otišao dosta iskosa i tukao pored gola. Ipak, Crvena zvezda je do kraja prvog dela postigla još jedan gol, ponovo iz greške domaćih. Golman Kostić je dobio loptu od svojih defanzivaca, nećkao se šta da uradi sa njom, a kada je pokušao da je dodao do svog beka, loptu je ukrao Ben i pogodio praznu mrežu – 0:3.

Zvezda je prva zapretila u drugom poluvremenu. Pavkov je u 55. minutu centrirao sa desnog boka, loptu je sa druge stative loše zahvatio Garsija. Dva minuta kasnije novi penal za Zvezdu. Pavkov je sjajno petom asistirao do Gajić, densi bek ubacio u peterac, lopta je u ruku pogodila Markovića, stigla do Garsije koji je postigao gol. Taj pogodak poništio je sudija Đurđić i pokazao penal, iako je trebalo da pusti prednost. Siguran sa ‘bele tačke’ bio je Vukanović – 0:4.

Samo osam minuta kasnije pala je ‘petarda’ u Surdulici. Ben je uz dosta sreće došao do lopte, uposlio je Pavkova, ovaj je majstorski asistirao do Garsije, a ovaj kao najveći južnoamerički futsal majstori levom nogom zarolao loptu, desnom pogodio iz ‘mrtvog ugla’ – 0:5.

Zvezda je nastavila da pokušava i posle petog gola, dobre akcije imali su Pavkov, ali i rezervista mladi Krstović. Kanjas je jednom pokušao sa distance, ali neprecizno. Radnik je do gola mogao u 81. minutu kada je Makarić izašao sam na Popovića, ali ometen od Degeneka šutirao preko gola. Bio je tada sebičan, jer je na drugoj stativi bio sam jedan njegov saigrač. Sa druge strane šutirao je Vukanović u 85. minutu, ali lagano za Kostića.

Na kraju pobeda Crvene zvezde – 5:0!

RADNIK – CRVENA ZVEZDA 0:5

/Pavkov 5, Vukanović 12, Ben 38, 57, Garsija 65/

Stadion Radnika.

Kapacitet: 3.312.

Sudija: Miloš Đorđić.

RADNIK (4-2-3-1): Kostić – Stojanović, Marković, Kričak, Pavlović (od 31. minuta Đorđević) – Stanisavljević (od 67. minuta Damnjanović), M. Kostić – Georgiev, Danoski, Bojić (od 59. minuta Pejčić) – Makarić.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Popović – Gajić, Pankov, Degenek, Rodić (od 79. minuta Ivanić) – Jovančić (od 46. minuta Petrović), Kanjas – Garsija (od 69. minuta Krstović), Ben, Vukanović – Pavkov.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

7 Komentara

  1. Da budem iskren, mojoj Zvezdi nema ko osim Partizana da se uopste odupre! Svi se utrtare ili mozda i ne trude se protiv nje, tu utakmicu otaljaju , sacuvaju se povreda i onda na utakmicama sa sebi jednakima navale na skupljanje bodica. Evo, ovaj mali Radnik koji vodi sin pedsednika Radnickog iz Nisa Tonceva ,jednog iz grupe Zvezdinih gurua sto ispijaju viskije skupa sa Terzicem nakon meceva na stadionu Zvezde,normalno uopste ne mari za rezultat protiv zvezde a to je u Nisu i Surdulici vec odlucen rezultat mnogo pre datuma utakmice!. Nije to dobro, najmanje je lepo, ali tako je, na zalost. Ovo kazem kao zvezdas jer vidim da u Partizanu na to gledaju sa podozrenjem i nevericom jer iste te ekipe protiv njih izgaraju, igraju fizicki presing igrac na igraca i uspevaju da otkinu po koji bod. Ima, medjutim, i nekih drugih elemenata sportske nekorektnosti osim pomenute, kao npr. da igraci zvezdaske provenijencije po tim klubovima protiv svoje Zvezde jednostavno nece da igraju punom snagom, neretko namerno grese u korist Zvezde, namerno namestajuci joj penale , slobodne udarce. To nije lepo i kao zvezdas se zgrazavam time jer,naprosto, samo takmicenje time postaje besmisleno, malo je reci neregularno. Ali, sta da se radi, moze nam se, i tacka. Ko god mora suze liti, Zvezda mora prva biti!
    Medjutim, uvek ima jednom medjutim! To ubija pozitivan razvoj ove nase lige i fudbala. Neregularnost domaceg takmicenja jednostavno postaje antiteza nasih evropskih nastupa, pa me ne cude grozna posrtanja Zvezde gde ispija case gorkih petica u Ligi sampiona. Vazno je da se kliknu pare od UEFA a za ugled kluba i prevaru navijaca niko ne brine.
    Dodamo li svemu ovome i opsti galimatijas koji kao zaraza unistava sa druge strane istu tu ligu a to je sudijski lopovski lobi ,povezan novcanim mahinacijama iz bogatih Zvezdinih fondova. Nisam daleko da sve ovo ostavim za svagda i zaboravim na srpski nazovi fudbal! Ko god misli da je ispunjen srecom zbog ovakvih petica iz Surdulice koje kao „ponistavaju“ petice iz evropskih nastupa, grdno se vara i grdno je na opako losoj strani razuma. Mi trebamo regularno takmicenje, uredjeno po najboljim normama kako bi fudbal u Srbiji krenuo ka boljim vrednostima i visinama koje ocekujemo. Ovo nista ne valja!

    0
    0
    Odgovori
  2. Pa ovo je strasno kako igramo.verovatno da od osnivanja nismo igrali gori fudbal, a kanjasa ko je doveo mora da nema 2 grama mozga.

    0
    0
    Odgovori
  3. Rekao je Milojević posle utakmica protiv Partizana, Inđije, Rada, Napretka. Bajerna i Totenhema da će izvući pouke iz ovih utakmica! Šta mislite da li je izvukao pouke?! Pa, ova utakmica u Surdulici nam kaže da sve ostaje isto a od pouka ni korova!

    0
    0
    Odgovori
  4. Onaj Vranjanac ih bese savetovao da igraju sa rezervnim timom kako bi se sacuvali za Evropu, nista me ne bih cudilo da i ovi sa juga nisu mnogo zapeli kako bi se sampion rehabilitovao za neuspehe u Evropi i sacuvao bar malo ugled, ali posle penal lige u mojim ocima kao zvezdasa samo padaju , rekao sam milion puta zar nam nije bilo dosta jedna Indjija za ponizenje, dokle vise.ako su Smederevo i Kabel odigrali pod sumnjama da je namesteno, onda bi svaka utakmica u Srbiji trebalo da bude sumnjiva.Zbog vrsljanja u ligi Srbije placaju svoj danak u Evropi.

    0
    0
    Odgovori
  5. SLS: “Zvezda ‘petardom’ odgovorila na ‘petardu’ iz Londona”! Gledao sam obe utakmice i onu iz Londona i ovu iz Surdulice! Osim simboličke vrednosti navedenih “petica”, postoji još jedna zajednička crta za te dve utakmice, a to je da Zvezda nije imala pojma ni u londonu ni u Surdulici, jer na obe utakmice je igrala isto, bez bez brzine, bez energije, bez presinga bez pasova a promenjeno je 7 igrača u prvom timu! Utakmica u Londonu nije ništa rekla doktoru Milojeviću koji i dalje nastavlja po starom a rekao je da će izvući pouke i zaključke! Plašim se da ćemo u Beogradu sa Bajernom i Totenhemom primiti 15-tak komada a u Atini protiv napaljenih Grka “petica” nam ne gine!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter