0
Evropske lige

FOTO: Bayern Munich

BUNDESLIGA: ‘Nula’ u derbiju Rura, Bajern slavio, Hofenhajm u naletu (VIDEO)

Objavljeno: 26.10.19 u 18:05

Derbi kola odigrali su Šalke i Borusija iz Dortmunda, ali su navijači dva kluba razočarani otišli kući.

Moglo bi se reći da je 9. kolo Bundeslige bilo u znaku pada favorita, bez tri boda ostali Lajpcig i Borusija Dortmund.

ŠALKE – BORUSIJA DORTMUND 0:0 (STATISTIKA MEČA)

Poslednji put pre tri godine se derbi Rura završio bez golova, a u prethodnih pet bilo je čak 21 gol, više od četiri po meču.

Iako je davljenik Šalke, ‘plavci’ su bili bolji rival na terenu. Prva je zapretila Borusija preko Sanča u 3. minutu, ali je Nubel bio na mestu. Samo pet minuta kasnije uzvratio je Matadono, ali je bio neprecizan. Šalke je do kraja prvog poluvremena imao još dve šanse, ali je udarce Sanea u 29.minutu i Serdara u 33. zaustavio Hic.

U drugom delu igre po šansa dobra za oba tima. Prvo je u 48. minutu pokušao Burgštaler, ali je Hic bio na mestu. Da bi pet minuta kasnije sa druge strane šutirao Sančo, ali pored gola.

BAJERN MINHEN – UNION BERLIN 2:1 (STATISTIKA MEČA)

Bavarci su uhvatili zalet i veliko je pitanje ko će ih i kada zaustaviti. Mada, Union Berlin se pokazao kao tvrd orah. Bajern je povoeo u 13. minutu kada je golman Uniona loše boksovao loptu, a Pavar sa ivice kaznenog prostora pogodio za 1:0.

Bajern je pitanje pobednika rešio u 53. minutu, Levandovski je želeo da prebaci loptu na desni bok, ona mu se polse odbitka od igrače Berlina vratila i spasa više nije bilo, Poljak se našao u situaciji jedan na jedan sa Gikijevićem.

Union Berlin je u 58. minutu posle signala iz VAR sobe došao do penala. Ali, udarac Andersona odbranio je Nojer. Gosti su počasni gol postigli u 86. minutu iz novog penala, a strealac je bio Polter. Do kraja utakmice domaćin je imao dve šanse, gol Gorecke je poništen, jer je lopta pre toga prešla gol-aut liniju, dok je Levandovski bio neprecizan.

Neven Subotić igrao je svih 90 minuta za goste.

HERTA – HOFENHAJM 2:3 (STATISTIKA MEČA)

Hofenhajm je uhvatio zalet. Bila je to treća vezana pobeda čete Šrudera. Hofenhajm je poveo golom Lokadije na asistenciju Griltša u 33. minutu. Samo pet minuta kasnije bilo je 0:2, Skov je izveo korner, a zaboravljeni Kramarić se samo poklonio.

Herta se u igru vratila u 55. minutu kada je pose auta Volf glavom loptu prebacio na petarac, a Lukebakio makazicama pogodio za 1:2. U 69. minutu bilo je 2:2, a strelac je bio iskusni Kalu.

Pobedu Hofenhajmu u 79. minutu posle kornera Rudija doneo je Hubner. Marko Grujić igrao je 45 minuta za Hertu.

Bundesliga, 9. kolo

Petak

Majnc – Keln 3:1 (1:1)
(Boetius 21, Kvaison 57, Oztunali 82 – Terode 14)

Subota

Bajern – Union Berlin 2:1 (1:0)
(Pavar 13, Levandovski 53 – Polter 86 penal)

Frajburg – Lajpcig 2:1 (1:0)
(Hofler 45+2, Petersen 90 – Klosterman 90+2)

Herta – Hofenhajm 2:3 (0:2)
(Lukebakio 55, Kalu 69 – Lokadija 33, Kramarić 38, Hubner 79)

Paderborn – Fortuna Dizeldorf 2:0 (1:0)
(Sabiri 43, Šonlau 64)

Šalke – Borusija Dortmund 0:0

18.30 Bajer Leverkuzen – Verder

Nedelja

15.30 Volfzburg – Augzburg
18.00 Borusija Menhengladbah – Ajntraht

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter