0
Domaći fudbal

FOTO: FK TSC

ZOLTAN SABO: Pravili smo početničke greške, da bude efikasniji protiv Proletera!

Objavljeno: 25.10.19 u 13:55

Fudbaleri TSC iz Bačke Topole u nedelju, 27. oktobra, na svom terenu na stadionu u Senti, od 18 sati dočekuju ekipu Proletera iz Novog Sada, u 13. kolu Superlige, sa namerom da isprave greške iz prethodne dve utakmice i da osvoje nova tri boda.

Šef stručnog štaba TSC Zoltan Sabo je ocenio da je u porazu od Radnika u Surdulici, u prošlom kolu Superlige, kao i u eliminaciji iz Kupa od Javora iz Ivanjice, ekipi nedostajalo malo sreće, ali, pre svega, koncentracije u završnici.

– Pravili smo neke početničke greške kada smo primali golove, ali sve to ostavljamo iza sebe i okrećemo se utakmici koju u nedelju igramo protiv Proletera. Naš protivnik je u odličnoj formi i neće nam biti lako, ali nadam se da ćemo ispraviti greške u odbrani i da ćemo poboljšati efikasnost, kako pobeda ne bi došla u pitanje – rekao je Sabo.

Napadač Nenad Lukić istakao je da je svima u ekipi žao zbog eliminacije iz Kupa Srbije, ali da se sada treba okrenuti u potpunosti Superligi.

– Mislim da po prikazanoj igri, nismo zasluženo izgubili dve utakmice, ali to je fudbal i preostaje nam da damo sve od sebe da se u nedelju vratimo u pobednički niz jer samo sam to je bitno“, kazao je Lukić i dodao da očekuje da će utakmica sa Proleterom biti teška kao i svaka u Superligi.

– Mislim da Superlige već dugo nije bila tako izjednačena kao ove sezone. Pokazalo se da svako svakoga može da pobedi. Igramo na svom terenu, a posle dva za nas loša rezultata, imamo imperative pobede i od prvog minuta ćemo krenuti na pobedu. Proleter je u uzlaznoj putanji, i u poslednjih nekoliko utakmica su igrali zaista dobro, ali ukoliko mi budemo pravi – mi ćemo se pitati – rekao je Lučić.

Kapiten Saša Tomanović takođe je rekao da očekuje tešku i tvrdu utakmica protiv Proletera, ali je izrazio uverenje da je TSC spreman.

– Imamo malo vremena za odmor, ali dobro smo radili na pripremama, spremni smo za izazove i očekujemo pobedu u nedelju – dodao je kapiten.

Sabo je pozvao navijače da dođu na stadion u Senti, jer njegovim igračima ta podrška mnogo znači.

– Zadovoljni smo dosadašnjom posetom, ali i sada pozivamo publiku da dođe u velikom broju, kao na prethodnim utakmicama – kazao je Sabo.

U prošlom, dvanaestom kolu, ekipa TSC je u gostima izgubila od ekipe surduličkog Radnika rezultatom 3:2, i trenutno zauzima četvrto mesto na tabeli Superlige Srbije sa 24 boda iz 7 pobeda, 3 remija i 2 poraza. Protivnik TSC u ovom kolu, Proleter, 9. je na tabeli sa 15 bodova.

U utakmici osmine finala Kupa Srbije, TSC je nakon lošijeg izvođenja penala izgubio od ekipe Javora 5:4 (1:1) i ispao iz daljeg takmičenja.

Utakmica TSC – Proleter, igraće se u nedelju, 27. oktobra, od 18h, na stadionu u Senti gde je TSC ove sezone domaćin, zbog radova na novom stadionu u Bačkoj Topoli.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter