17
Evrokupovi

PARTIZAN OPLEO PO SUDIJI: Ni karma, ni sudbina, već – španski usud! (FOTO)

Objavljeno: 25.10.19 u 16:15

Partizan je nadigrao jak tim Mančester junajteda, ali je ostao bez bodova. Zbog toga se dan kasnije oglasio putem zvaničnog sajta.

Klub iz Humske je objavio saopštenje u kom su taksativno navedene situacije u kojima crno-beli nisu imali sreće ili je španski sudija Ksavijer Estrada Fernandez bio naklonjen ‘crvenim đavolima’.

– Kada je početkom novembra 2003. godine po imenima možda i „najzvučniji“ Real Madrid svih vremena u grupnoj fazi Lige šampiona bio u Humskoj rival Partizana, videli smo jedan remi (0:0) koji je bio podvig nad podvizima crno-belih, ali je to bio i meč koji je vrlo lako mogao da ode i na jednu i na drugu stranu, da se završi i pobedom Golijata (Reala), ali i Davida (Partizana). „Pljuštale“ su tada šanse i pred jednim i pred drugim golom, pa da je takav meč završen 4:4, 5:4, ili 4:5 – niko tu reč ne bi mogao da kaže, svaki od tih rezultata bi bio realan…

Sve ono što smo sinoć videli u meču grupne faze Lige Evrope 2019/20 između našeg Partizana i giganta po imenu Mančester junajted, to nikako nije bilo nešto što je trebalo da se završi pobedom gostiju. Crno-beli su zaslužili možda čak i pobedu nad slavnim engleskim klubom, a ako ne – onda bez dileme jesu u najmanju ruku remi!

Fudbal je sport koji zaista ume da bude okrutan, mnogo okrutniji nego li bilo koja druga sportska grana. Nekad je on okrutan zbog zlehude sportske sreće, čitaj sportske nesreće i to se onda definiše lošom karmom ili sudbinom. Šta reći za ovo juče?

40. min: Da li je Partizan imao nesreću kod pogođene stative Sadika?

47. min: Koliko je centimetara falilo kod slobodnjaka Natha na početku drugog poluvremena da lopta uđe u gol?

52. min: Koliki je stepen nesreće imao naš tim u drugom poluvremenu kod šuta Sume, samog samcatog sa ivice šesnaesterca, kada je ispred sebe, nakon divnog „lažnjaka“ prodanog najskupljem defanzivcu sveta (kapitenu Megvajeru), imao „brisano polje“ i ceo gol širine 7,32m a pogodio je golmana Romera?

74. min: Zar nije sličan broj centimetara falio i kod šuta Sadika sa 14-15 metara?

83. min: Koliko je sreće falilo kod udarca glavom Asana, kada je posle kornera sa desne strane na prvoj stativi sjajno „kresnuo“ loptu i uputio je u gol, ali je Romero pokazao fenomenalan refleks i fantastično intervenisao?

86. min: Da li ste svesni da je kod narednog šuta Natha lopta promašila raklje gola Romera takođe za samo nekoliko centimetara?

FOTO: HOTSPORT

Setimo li se svega nabrojanog, pa još konstatujemo da se ne sećamo bilo kakve ozbiljnije intervencije našeg golmana Stojkovića, iako ćemo pošteno da kažemo da je Mančester junajted u prvom poluvremenu takođe pogodio jednu stativu, plus je imao još dve dosta ozbiljne situacije pred našim golom (jedan udarac glavom pored gola i jedan udarac sa distance pored gola, iz slične pozicije kao Suma u drugom poluvremenu) – došli bi do zaključka da je Partizan sinoć imao lošu karmu, zlehudu sudbinu…

Ali…Bilo je tu i nečeg drugog, nečeg presudnijeg, a to je USUD španskog arbitra Fernandeza koji u 66. minutu nije svirao očigledan jedanesterac nakon skoka i udarca glavom Miletića, nakon čega je Mektominej podigao ruku i zaustavio taj udarac!

„Usud“: Ono što je unapred određeno, udes, kob… Delilac sudbine… On je taj koji određuje da li će ti život biti majka, ili maćeha…

Bio je Fernandez odlično postavljen, usuđujemo se da tvrdimo i da je video visoko podignutu ruku igrača Mančester Junajteda, kojom je ovaj jasno uvećao prostor ispred sebe u odnosu na prostor kojeg bi njegovo telo zauzelo bez te podignute ruke, a upravo ta činjenica je presudna po novim pravilima da se tu pokazuje na „kreč“, potpuno nevezano za to ima li tu namere igranja rukom, sa kolike distance je upućen udarac pre pogađanja ruke i slično. Po ranijim pravilima smo imali puno proizvoljnija tumačenja i presude po ličnim uverenjima arbitara, ali su upravo zato pravila i promenjena – ovakva situacija je jednostavno penal i tu nema danas prostora ni za kakve diskusije! Fernandez neće i ne može dobiti prelaznu ocenu nakon ovako kardinalne greške na štetu Partizana, ali nama bod (ili čak bodove) niko više ne može doneti, oni su sinoć nepovratno izgubljeni.

0
0

17 Komentara

  1. Predlažem da FK Partizan promeni naziv u FK Pastorčad. Ovom imenu kumovao je Savo Milošević koji nikada ne komentariše penale protv sopstvenog kluba…

    0
    0
    Odgovori
    • Sve je to karma u fudbalu uvek ne veciti derbi nam pomogne sudija a sad se zalimo sto nas je dobio mancester radi sudije

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter