0
Domaći fudbal

FOTO: FSS

TUMBA GLEDA KA TUMBI: Fudbaler PAOK-a kandidat za novog reprezentativca!?

Objavljeno: 24.10.19 u 17:10

Ljubiša Tumbaković je na slatkim mukama barem što se jedne pozicije u timu tiče.

Godinama već pozicija golmana u Srbiji je jedna od najsigurnijih, a čini se da će se taj trend nastaviti i u godinama pred nama. Marko Dmitrović je dobrim igrama u Eibaru zasluženo prvi golman Srbije.

Tumbaković računa i na Predraga Rajkovića koji odlično brani u Francuskoj, kao i Nikolu Vasiljevića, Borisa Radunovića, Aleksandra Jovanovića, a odnedavno je u užem krugu i čuvar mreže Vojvodine Emil Rockov. Uskoro bi konkurenciju na golu mogao da pojača i Živko Živković.

Živković je u razgovoru za grčke medije istakao da bi kruna njegove karijere bila mesto u reprezentaciji.

– Prevashodno mi je bitno da sam zdrav, kako bih mogao da pružim maksimum na svakom treningu. Naredni zadatak je da pomognem PAOK-u da osvaja trofeje, a najveća žalje mi je da zaslužim poziv u reprezentaciju Srbije. Sve je na meni, vreme će pokazati dokle ću dogurati – poručio je Živković.

Živković je već četvrtu sezonu u Grčkoj, pre Paoka branio je za Ksanti. U šampionskom timu uspeo je da se izbori za mesto prvog golmana u oštroj konkurenciji.

PAOK ima čak četvoricu sjajnih holmana. Paskalakis je reprezentativac Grčke, dokazan, a tu su i dva talenta pred kojima je svetla budućnost. Sve zavisi od mene, kako treniram i šta radim na utakmicama. Na treneru je da odluči ko će da brani. To sam trenutno ja, nadam se da ću postepeno graditi samopouzdanje – rekao je Živković.

Crno-beli su trenutno su drugi na tabeli, samo dva boda iza lidera Olimpijakosa. Živković ističe da će se na stadionu „Tumba“ posvetiti maksimalno odbrani duple krune.

– Prošla sezona bila je nestvarna za PAOK, jer je osvojio duplu krunu. Izvukli smo možda najtežeg rivala u kvalifikacijama za Lig šampiona, Ajaks, ali smo se borili do kraja. Nema evropskih utakmica za nas ove sezone, što znači da svu energiju moramo da usmerimo na prvenstvo i kup. Ne mogu još da ocenim da li smo u prednosti što Oli igra međunarodne mečeve i više se troši, ali sam siguran da nas čeka jedna od najuzbudljivijih sezona u grčkom fudbalu – uverava Živko Živković.

FOTO: FSS

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter